DETALJI NAJNOVIJE BANDIĆEVE AFERE: Antikorupcijsko povjerenstvo potvrdilo sumnjive dokumente u posjedu našeg portala

Zagreb.hr

Zagreb.info prvi otkriva sumnjive radnje oko izgradnje garaže Tuškanac.

Podsjetimo, prije nekoliko dana pisali smo o sumnjivim igrama u pozadini izgradnje garaže na Tuškancu. Prema dokumentima koji su u posjedu našeg portala ustanovilo se da je garaža Tuškanac bespravno sagrađena te da nije izvršena nužna parcelacija zemljišne čestice na kojoj se nalazi sporna garaža. Sukladno tome, ista nije zavedena u zemljišne knjige. Čak ni nakon 12 godina, koliko je prošlo od izgradnje garaže, Grad Zagreb nema uredne papire s vlasnikom zemljišta, a  geodetski dokumenti izdani za garažu prestali su važiti.

>>>OTKRIVAMO JOŠ JEDNU BANDIĆEVU AFERU: Pogledajte kako nas je ovoga puta obmanuo

Antikorupcijsko tijelo Gradske skupštine zasjedalo je u srijedu, 27. listopada, a jedna od točaka rasprave bila je i spomenuta garaža na Tuškancu.

“Tražili smo očitovanje Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada. Sve se svodi na to da oni tvrde da je na zahtjev Zagrebparkinga izrađen parcelacijski elaborat, međutim niti jedna od navedenih parcelacija nije provedena u katastru i zemljišnim knjigama. Antikorupcijsko povjerenstvo nema ovlasti utvrđivati je li  izgradnja unutar zakonskih odredbi ili nije, mada je jasno da je sve vrlo čudno, no za idući sjednicu smo zatražili od nadležnog gradskog ureda da nam dostave na temelju kojih dokumenata je izdana građevinska dozvola za gradnju, s obzirom da je garaža izgrađena na zemljištu koje nije u vlasništvu Grada Zagreba. Zapravo će nam potvrditi ono što i sami sumnjamo.”, kazao nam je HNS-ov Tomislav Stojak, na čelu Antikorupcijskog povjerenstva.


tuskanac

Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, potvrdio je tvrdnje našeg portala da je građevinska dozvola izdana mimo Zakona i propisa, kao i činjenicu da zemljište nije u posjedu Grada. Također je bitno napomenuti da je Gradski ured za imovinsko-pravne poslove godinama krio prave informacije te je tek nakon pritisaka iste te informacije otkrio očima javnosti.

Kako smo već pisali, iza izdavanja sporne građevinske dozvole stoji Gradski ured za izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, na čelu sa Dinkom Bilićem, poznatom po “aferi Cvjetni”. O procjeni zakonitosti postupanja izgradnje garaže na Tuškancu, Povjerenstvo će se obratiti nadležnim tijelima.

Gradskom uredu, koji je spornu dozvolu i izdao, poslali smo i službeni upit prilikom otkrivanja afere, no ni nakon tri dana, njihovo očitovanje nismo dobili.

 

Komentari

loading...