DETALJI KRVOLOČNOG PSEĆEG NAPADA: Vlasnica pod utjecajem alkohola?

Ilustracija Pixabay

Pod još neutvrđenim okolnostima pas je hodao Ulicom Ksaver jučer oko 16.30 sati počeo gristi i napadati ljude. Svjedoci koji su prisustvovali događaju kažu kako je u blizini bilo i male djece, otkriva Jutarnji list. 

Sve četiri osobe koje su primljenej u bolnicu su, srećom, zadobile samo lakše tjelesne ozljede.

”Najteže je prošao muškarac u dobi od 70 godina koji je zadobio ugrize za potkoljenicu i za ruku te su mu rane sašivene s nekoliko šavova”, rekla je za Jutarnji list dežurna doktorica AnaČizmić.

Ozlijeđeni su odmah nakon događaja stigli u bolnicu, a policija se bacila u potragu za psom i vlasnikom.

Pas je ubrzo pronađen, a sada se nalazi u veterinarskoj skrbi gdje će u izolaciji biti 10 dana. Vlasnik opasne životinje još uvijek nije pronađen.

Trenutno se provodi trokratni pregled na bjesnoću koji se radi prvi, peti i deseti dan nakon zaprimanja psa u sklonište za životinje kako bi se utvrdilo je li u trenutku ugriza mogao inficirati čovjeka ili ne. O njegovoj sudbini odlučit će veterinari nakon ovog perioda.

 

”Kad je taj pas krenuo na susjeda umirovljenika, svi smo se okrenuli jer je pas lajao, a susjed vikao. Ugrizao ga je za nogu, a kako se susjed sagnuo ne bi li ga valjda odgurnuo te se pritom primio za ugriženu nogu, pas ga je ugrizao svom snagom za ruku. Pas je doista izgledao rastrojeno, a možda i zaigrano.”, rekla je jedna od svjedokinja.

”Ne znam je li to pasmina mastiffa ili rotweilera. Ljubitelji pasa u prepoznavanju ne bi pogriješili, ali ja u svoj onoj muci, strahu i nastaloj panici nisam mogao razaznati o kojoj se vrsti radi. Taman sam prolazio s unukom pa sam je uzeo u naručje i krenuo trčati u smjeru Jurjevske”, istaknuo je svjedok.

Jedna od stanovnica tog kvarta spominje kako je i prije čula priče kako taj pas grize ljude.

”Rijetko ga viđam na uzici. Tu oko ljekarne, u čijoj se neposrednoj blizini zbio ovaj napad, svakodnevno prolazi. Mislim da je vlasnica jedna žena koja se također čudno ponaša. Dok hoda, zapinje odnosno tetura pa izgleda ili da je alkoholizirana ili da je pod utjecajem opijata.”, navodi

 

 


Komentari