DETALJI KRIMSKE PLATFORME: U Zagreb stiže Nancy Pelosi, a NSK će biti zatvorena dva dana!

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

U ponedjeljak i utorak Zagreb će biti domaćin prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme.

Večeras u Hrvatsku stiže predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk koji sutra putuje u Lovran s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Prije početka parlamentarnog samita koji će se održavati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, u ponedjeljak navečer u 20 sati Sabor za pristigle delegacije organizira i večeru dobrodošlice u Westinu.

Ranije tog dana, predsjedik Sabora Jandroković u Saboru će održati niz bilateralnih sastanka. Između ostalog u 15 sati susrest će se s Nancy Pelosi, predsjednicom Zastupničkog doma Kongresa, koja je treća najvažnija osoba američke državne hijerarhije.

Što je Krimska platforma?

Međunarodna krimska platforma osnovana je na inicijativu ukrajinskog predsjednika Volodmira Zelenskog čija je ideja kreirati međunarodni mehanizam kako bi se okončala ruska agresija na Ukrajinu.

Ukrajinski državni čelnici ovog ljeta obratili su se hrvatskim čelnicima kako bi ugostili međunarodni samit u Zagrebu što su i prihvatili.

Tako će domaćini ovog međunarodnog samita biti predsjednik Sabora Gordan Jandroković i ukrajinsku koelga Ruslan Stefančuk.


Komentari