DETALJI BANDIĆEVOG POGREBA: Klapa će otpjevati tri najdraže pjesme, a sve vodi kardinal Bozanić?

Photo: Davorin Visnjic/Pixsell

U posebnoj grobnici kod malih arkada, u blizini Zida boli i nedaleko od groba velikog gradonačelnika Većeslava Holjevca bit će sahranjen preminuli gradonačelnik Milan Bandić. Pogreb će se održati u srijedu u podne, a grobno mjesto se od danas uređuje.

Tri pjesme koje je gradonačelnik volio izvest će klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj” i Đani Stipaničev, a dan ranije u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se komemoracija uz obitelj i državni protokol na kojoj će svirati Zagrebačka filharmonija.

Jutarnji piše kako će se izvesti „Stina pradidova” klape Intrade,  „Golubovi” Ive Robića te „Pod brajde” Rajka Suhodolčana.

Organizatori posljednjeg ispraćaja gradonačelnika još uvijek razgovaraju s crkvenih vrhom da pogreb vodi kardinal Josip Bozanić, ali za to nema službene potvrde.


Photo: Davorin Visnjic/Pixsell

Nije još definirano ni tko će sve govoriti na pogrebu, ali vjerojatno će to biti zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, te netko iz državnog i crkvenog vrha.

Izražavanje sućuti obitelji zbog epidemioloških mjera bit će posebno organizirano, pa će početi već ujutro od 8 ili 9 sati.

Komemoraciji u HNK moći će prisustvovati maksimalno 150 ljudi, a program će se prenositi uživo putem videozida ispred kazališta te HRT-a.

Zagrebačka filharmonija svirat će Bandićeve omiljene pjesme o Zagrebu poput pjesama „Vraćam se Zagrebe tebi”, „Golubovi”, te u posebnoj izvedbi „Moj Zagreb tak imam te rad”.

Na video zidu u HNK prikazivat će se inserti fotografija koje su obilježile rad Milana Bandića, a na kraju će biti prikazan i kratki video uradak, prenosi Jutarnji.

 

 


Komentari