DESNIČARI ORGANIZIRAJU JOŠ JEDAN SKUP: Kritiziralo ih se zbog govora mržnje, a lokal u kojem su se okupljali zbog loših kritika gubi posao, no oni idu dalje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Skup desničara koji je izazvao veliko kontroverze u gradu, a koji je lokalu u kojem se organizirao donio salvu negativnih recenzija te naposljetku i odvukao neke organizatore događaja iz njega, kako javlja Jutarnji list, nastavlja s istom praksom.

U organizaciji političkog pokreta Generacija obnove naime, održat će se skup s temom “Cancel kulture”, a trebao bi se odviti u srijedu.

Inače, na prošlom sastanku desničara dosta sporno govorilo se o LGBTQIA+ zajednici, o načinima kako opstruirati Povorku ponosa, ali i o pedofiliji te kontracepciji kao lošem pojmu.

Saborski zastupnik

Na sastanku koji je bio 57. po redu bilo je i nekoliko saborskih zastupnika, od kojih i Hrvoje Zekanović. Za Jutarnji list govori kako na sastanku nije rečeno ništa loše te da su to skupovi koji prerastu u druženja s pjesmom gdje se fino pojede i popije. Govori i kako ih se ne smije izjednačavati sa skupovima koji imaju loše namjere.

Inače, Zekanović je na skupu govorio o tome kako su prije 30 godina, u udžbenicima iz psihologije homoseksualci bili kategorizirani u istu skupinu kao i nekrofili, pedofili… Sada tvrdi da je rekao istinu. “Mnogi misle da se društvo kreće unaprijed, no vidjet ćemo hoće li opstati za nekoliko mjeseci”, zaključio je.


Komentari