Demo: ‘Da nije bilo Vukovara i njegovih branitelja iz cijele domovine, ne bi bilo ni Zagreba ni Hrvatske’

zagreb.hr

Jučer je krenuo 14. Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, završetak se očekuje 17. listopada u popodnevnim satima u Vukovaru.

Tradicijska 14. po redu utrka Memorijalnog ultramaratona Zagreb – Vukovar – Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata, krenula je jučer s Trga siječanjskih žrtava u zagrebačkoj Kustošiji. Ovim ultramaratonom odaje se počast pripadnicima zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna krenuli u obranu Hrvatske iz Zagreba prema Vukovaru. 

Gradonačelnik nije bio nazočan, ali kao izaslanik grada obratio se i zahvalio brigadir Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje. Poželio je sreću svim sudionicima ultramaratona. “Grad Vukovar je podnio najveću žrtvu za slobodu Hrvatske, a dobrovoljci HOS-a su u toj borbi bili ključni. Da nije bilo Vukovara i njegovih branitelja iz cijele domovine, ne bi bilo ni Zagreba ni Hrvatske. Ovaj maraton nas podsjeća na njihov put, a tu tradiciju moramo održavati”, kazao je Demo.

Ultramaraton je dug 344 kilometara, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek i Osijek – Vukovar. Kao i u prijašnjim godinama, ultramaraton je organizirala Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a ove godine pokrovitelji su Grad Zagreb i Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske.


Maratonci bi trebali u Vukovar pristići u subotu, 17. listopada u popodnevnim satima, stoji na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentari

loading...
-->