‘DELOŽIRAN’ IZ SABORA: Hoće li Pernar u pomoć pozvati Živi zid? (FOTO)

Patrik Macek/PIXSELL

Zabave u sabornici ne nedostaje.

Sabor je i u petak bio prazan, no za razliku od jučerašnje sjednice na kojoj je tema bila obrazovanje, na ovoj se vodila žustra i kaotična rasprava. Nakon Sinčićevog preuzimanja riječi, Reiner ga je pokušao prekinuti jer je skrenuo s teme.

U Sinčićevu obranu stao je Pernar koji je počeo vikati iz klupe. Reiner je zatim izgubio strpljenje i rekao mu da napusti sabornicu, no, Pernar ga nije poslušao. Sjednica je prekinuta, a s Pernarom je otišao porazgovarati Miro Bulj. Iako mu je Reiner naložio da napusti prostoriju te zaprijetio zaštitarima, Pernar je to odbio.

Patrik Macek/PIXSELL

“Ja znam da vama odgovara stvaranje spektakla, ali svejedno, bolje da prekinemo, nek završi spektakl koji je napravio Pernar”, govorio je Reiner. Uskoro je do Pernara došlo i osiguranje, ali on je nastavio sjediti. Reiner je napravio stranku, dok je Pernar cijeli cirkus prenosio putem live Facebook videaa.


 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

“Ja sigurno neću mirno izaći, ovo je fašizam. Zastupnike koji drugačije misle se izbacuje. Šokantno je da Reiner prekida sjednicu, tobože da bi održao red, a to radi samo da bi onemogućio rad Sabora”, govori Pernar.

Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

Pernar je na kraju izbačen, a zaštitari su ga iznijeli iz sabornice. Dok su ga iznosili, on je vikao protiv HDZ-a.

“Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika, ovo je njihova politika EU i ljudskih prava za koje se zalaže Plenković”, vikao je Peranar.

 Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

 

Novinarima se ispred sabornice obratio i Sinčić.

“Reiner je nepotrebno reagirao, kad netko drugi vodi sjednicu onda nema sukoba. Reiner nije samo meni upadao u riječ, nego i drugima. Ja bih želio završiti svoj govor, danas je tema skidanje imuniteta Bulju i Petrovu. Ja sam se bavio uzrokom, a to su kriminalne radnje Tomislava Karamarka. Želio sam napraviti jednu cijelu kronologiju o Tomislavu Karamarku i njegovoj firmi Soboli”, rekao je Sinčić.

Komentari