DEČKO VOZI LAMBORGHINIJA OD 350 TISUĆA EURA! I Plenković se oglasio o aferi s krivotvorenjem covid testova

Foto: Robert Fajt / CROPIX Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom obilježavanju 20 godina Hrvatske zajednice županija u Opatiji. Tijekom posjeta odgovarao je na pitanja novinara, a između ostalog, i na temu afere  Filipa Mihalića, 24-godišnjeg sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Mihalića kojeg sumnjiče da je trgovao krivotvorenim covid-testovima.

Podsjetimo, policija i Uskok već mjesecima istražuju 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina, sina bivšeg saborskog zastupnika Anđelka Mihalića, zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na koronu.

Plenković tvrdi da je sve zavjera protiv HDZ-a, te je umjesto odgovora govorio o aferi Sortirnica u Rijeci, u kojoj se spominje SDP.

“Ne znam, ovdje u Rijeci je bio slučaj sortirnice i SDP-ovih članova pa nisam čuo da se govorilo SDP-ov sin.  Pitajte nekoga tko o tome nešto zna. Ja o tome ne znam ništa. Postaje već prozirno da se HDZ-u priljepljuju ovakve stvari. Već mi je dosta toga. To stalno ubacivanje da je netko HDZ-ov, a kad nije HDZ-ov, onda je poduzetnik, pročelnik. To lagano doživljavam kao neki kompleks nakon ankete od 31 posto pa su se sad svi ušušurili da opet odmah prilijepe nešto iz HDZ-a”, rekao je Plenković i dodao da je 31 posto dosta dobro nakon sedam godina.

“Nikad za čovjeka nisam čuo”, rekao je Plenković nakon više novinarskih pitanja.

Kako su jučer objavila 24sata, firma mladog Mihalića Buryen uvozila je testove za koronu od licenciranog proizvođača iz Kine, tvrtke Xiamen Boson Biotech, da bi ih onda, sumnjaju istražitelji, počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu.

Od Mihalićeve firme testove su nabavljali bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, a uvoznik i distributer na tome zaradili su milijune eura.

Da se biznis isplatio, pokazuje i automobil koji vozi mladi Mihalić koji je inače, kako su objavila 24 sata, 2020. godine osuđen zbog krivotvorenja novca, a nedavno je protiv njega podnesena prijava za prijetnje i silovanje. Filip Mihalić vozi Lamborghini Huracan, koji vrijedi najmanje 350.000 eura.


Komentari