Drama oko Srebrnjaka ne jenjava: Nazire li Stojak prave razloge smjene ravnatelja?

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Drami sa bolnicom Srebrnjak, očito, nikad kraja. Nakon što su već nekoliko puta pokušali imenovati novog ravnatelja, novom ravnatelju još uvijek nema ni traga.

Prije nekoliko dana, o problemu se na svojem Facebook profilu oglasio i zastupnik Gradske skupštine, Tomislav Stojak.

“[Konačno se vide pravi razlozi za smjenu ravnatelja Srebrnjaka?]

Nakon što je prije par dana poništen natječaj za izbor ravnatelja gradske Dječje bolnice Srebrnjak, zanimljivostima oko te gradske bolnice nikada kraja.

Zanimljivi su, recimo, datumi koji se iščitavaju iz zaključka gradonačelnika objavljenog prije nekoliko dana, a vezano uz bolnicu Srebrnjak.

Dakle, 12.2.2020. godine gradonačelnik je dao suglasnost na odluku Upravnog vijeća bolnice Srebrnjak o nabavi opreme za projekt “Dječjeg centra za translacijsku medicinu” u vrijednosti većoj od 133 milijuna kuna (od ukupno 432 milijuna vrijednosti projekta).

Pri tome je vrlo zanimljiva “slučajnost” da je odluka Upravnog vijeća bolnice, kojeg čine najbliži suradnici/e gradonačelnika na čelu s dr. Anom Stavljenić Rukavina, donijeta 04.12.2019. godine, dakle istoga dana kada je upravno vijeće smijenilo ravnatelja bolnice Srebrnjak Boru Nogala!

Na istoj sjednici upravno vijeće bolnice usvojilo je i odluku o Planu nabave za 2020. godinu s nabavkom opreme u iznosu od 133 milijuna kuna.

I, gle čuda, istoga dana svom snagom pukne afera o smjeni ravnatelja koja traje i danas, ali se u prvi plan gurne priča o nezakonitom zapošljavanju, dugovanjima bolnice i “nadriliječništvu”, imenuje se vd ravnatelja iz strukture gradskog ureda za zdravstvo, pošalje odluka gradonačelniku na odobrenje, ali ne odmah, neka se malo “kiseli” dok ne prođe halabuka!

Izgleda jako mudro, barem na prvi pogled, dobar posao na Srebrnjaku!

A možda je zbilja sve samo “nesretna slučajnost” s datumima i stvarna briga za bolnicu!

A možda su i “masoni” … ?””, napisao je Stojak.

Priložio je i sljedeću fotografiju:

Facebook: Tomislav Stojak


Komentari