Datum otvaranja pristupnih cesta oko rotora još uvijek neizvjestan! Hoće li se radovi na rotoru dodatno produžiti?

Željeznice.net

Iako je kraj studenog i prvi zadani rok za radove oko rotora je prošao, remetinečki rotor nije ni blizu najavljenog zatvaranja. Datum zatvaranja navedenog rotora još uvijek je neizvjestan jer je od svih pomoćnih cesta koje su trebale biti gotove još krajem listopada za sada je djelomično završena tek – jedna.

Riječ je o novoizgrađenoj cesti uz savski nasip koja je produžetak Ulice Vice Vukova te od Laništa vodi do trgovačkog kompleksa uz rotor. Drugi dio te ceste koji bi trebao voditi do Kajzerice još nije pušten u promet iako je asfaltiran, no očigledno je da tu ima još puno posla. Tako je situacija i više nego kaotična; zemlja je raskopana, kameni blokovi i cijevi stoje uokolo.

Kako je prvotno najavljeno da će posao koji zajednički rade tvrtke Tigra, Kamgrad, Hidroelektra niskogradnja i Div grupa uistinu biti gotov do početka 2020., s obzirom na trenutnu situaciju građani Zagreba postaju sve više sumnjičavi. Činjenica je da su iz Grada već na početku radova napomenuli da su planirani datumi u pojedinim etapama “klizni” budući da je teško predvidjeti sve situacije na gradilištu i vremenske uvjete, no građani su ipak skeptični zbog već trećeg pomicanja roka samo za otvaranje pristupnih cesta na kojima se radi još od srpnja, a prema najnovijim informacijama trebale bi biti gotove u siječnju.

– U građevinu se ne razumijem, ali logika mi govori da bi pristupne ceste na običnim livadama trebalo biti najjednostavnije napraviti. I vrijeme je bilo dobro pa, ako već s tim toliko kasne, novi rotor nećemo dočekati godinama – govori samo jedan od sumnjičavih građana što prenosi Večernji.

No radnici to demantiraju. Požalili su se da ih se u javnosti nepravedno optužuje za sporo izvođenje radova.

– To što nekome nešto izgleda jednostavno, ne znači da tako i jest. Mi nailazimo na razne situacije koje se nisu mogle predvidjeti dok su se radovi planirali i one nas usporavaju. Gradilište je veliko, nas mnogo radi punom parom i nije nam lako – govore oni koji rade na rekonstrukciji vrijednoj 300 milijuna kuna.

 


Komentari