DAROVALI SU KRV VIŠE OD 75 PUTA! Predsjednik Milanović odlikovao darivatelje krvi: ‘Bez pompe, samo privatno i osjećaj da si učinio dobro djelo.’

Prijem kod predsjednika Milanovića, foto: Ured PRH

Predsjednik Republike Zoran Milanović uručio je danas, na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi, odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene dobrovoljnim darivateljima krvi u 2019. godini.

„Danas će mi biti osobita čast i zadovoljstvo, u ime hrvatske države, hrvatske Republike, nagraditi i odlikovati jednu grupu nesebičnih ljudi koji doslovno daju sebe, otkidaju od sebe, da bi netko nepoznat bio izliječen ili da bi mu bio spašen život. To je najplemenitija vrsta davanja i darivanja jer uz nju ne ide pompa, ne ide slava, ne idu vijesti, ne ide ništa što je javno, samo privatno i osjećaj da si učinio dobro djelo. Još jednom od srca zahvaljujem što ste ovdje, a moja je čast da vas mogu odlikovati u ovom razdoblju u kojem jesam predsjednik Republike i s obzirom da je danas 14. lipnja – Svjetski dan dobrovoljnih darivatelji krvi – ja vam ga čestitam i želim vam još uvijek puno ovakvih dana“, rekao je predsjednik Milanović uručujući odlikovanja na svečanosti održanoj u Uredu predsjednika Republike Hrvatske.

Prijem kod predsjednika Milanovića, foto: Ured PRH

Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 77 dobrovoljnih darivatelja krvi od 195 odlikovanih u 2019. godini.

U ime odlikovanih obratio se dobrovoljni davatelj krvi Igor Strbad koji je zahvalivši predsjedniku Milanoviću na dodijeljenim odlikovanjima kazao da im je, budući je svečanost održana na Svjetski dan dobrovoljnih darivatelji, uručenje odlikovanja učinio danom za pamćenje. Dodao je da sve dobrovoljne darivatelje krvi ispunjava i veseli što su svojim humanim činom spasili mnoge živote i vratili mnoge osmjehe na lica.

Komentari