DARIO JURIČAN OPET SE MOŽE ZVATI MILAN BANDIĆ: Upravni sud poništio rješenje Ministarstva uprave

FOTO: Pixsell

Ministarstvo uprave je prekršilo zakone, radilo mimo procesnih pravila i zakonskih ovlaštenja. To je ukratko obrazloženje presude koja znači da se redatelj Dario Juričan opet može zvati Milan Bandić i kojom Upravni sud poništava rješenje Ministarstva uprave koje mu je to ime oduzelo, pišu 24 sata.

Borba za ime Milana Bandića tako je dobila novi preokret, a pravna bitka traje i dalje. Redatelj Juričan je pod tim imenom već počeo prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu. Sada će pokušati što ranije u matici rođenih provesti ovu presudu kako bi na predsjedničke izbore išao kao Milan Bandić. Ali će morati skupiti i 10.000 potpisa do utorka 3. prosinca u ponoć. Vjeruje kako su OIB i adresa kandidata isti, da će mu biti priznati već skupljeni potpisi.

Podsjetimo, još u svibnju je Juričan promijenio ime u Milan Bandić, ali onda je gradski ured to poništio. Pa je Ministarstvo uprave dalo za pravo Juričanu, a onda se u pravnu bitku uključio i sam gradonačelnik Bandić. Ministarstvo uprave se predomislilo i poništilo Juričanu da se može zvati Bandić. Sada je Upravni sud bez prava žalbe poništio rješenje Ministarstva uprave, pišu 24 sata.


Komentari