Danijela Dolenec potvrdila: Podmirit ćemo razliku cijene plina za pučku kuhinju!

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Nakon što je odjeknula vijest da je Pučka kuhinja dobila račun za plin u iznosu od 25 tisuća kuna, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec potvrdila je za RTL kako će Grad Zagreb pokriti razliku računa za  plin.

‘ŽALOSNO I SRAMOTNO’ Pučkoj kuhinji koja je i na Božić hranila gladne stiglo 25000 kuna plina, evo kako svi možemo pomoći

“Pučka kuhinja Sv. Antun Padovanski pruža izuzetno važnu uslugu našim sugrađanima, to je oko 400 obroka dnevno. Da je važna Gradu Zagrebu jasno je iz toga što grad financira pučke kuhinje od 2004. godine, a u proračunu za ovu godinu predviđeno je za njih 700 tisuća kuna. To govorim kako bih pokazala važnost i predanost Grada Zagreba ovoj aktivnosti. Danas je poslijepodne već izašla vijest da je gradonačelnik najavio da ćemo rebalansom pokriti razlike u cijenama za plin, to će Grad apsorbirati i tako omogućiti da ni na koji način ne ugrozimo aktivnost pučke kuhinje”, rekla je Dolenec za RTL.

Komentirala je Dolenec i kritike koje je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić uputio aktualnoj gradskoj vlasti kazavši da su propustili nabaviti plin na ljeto prošle godine. Jasno, kritika je uslijedila nakon što je Tomašević za visoke cijene plina optužio HDZ-ov kadar u Gradskoj plinari.

“Prošla je uprava tvrtke Gradska plinara Zagreb opskrba donijela niz loših poslovnih odluka koje su rezultirale gubicima za tu tvrtku i povećanim računima za poslovne korisnike. Tada je u proljeće zapravo  sklapala ugovore po kojima je već tada prodavala plin po cijenama koje su bile niže od tržišnih, a kupovala po varijabilnim cijenama. Kreirala je enorman rizik i posljedice se sada vide”, rekla je Dolenec za RTL.


Komentari