DANIELA DOLENEC 800 djece upisano povrh broja i pridržavanje Državnog pedagoškog standarda: ‘Roditelji imaju pravo na žalbu’

Zamjenica gradonačelnika, Daniela Dolenec, foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Zamjenica gradonačelnika Daniela Dolenec na konferenciji za novinare govorila je o manjku kapaciteta za upis djece u vrtiće. Podsjetila je da postoji rok za žalbu od 15 dana te da je moguće povećati broj upisane djece.

Rekla je i kako je važno istaknuti rok za žalbu kako bi se smanjio strah kod roditelja.

“Upisali smo više od 800 djece povrh ovog broja. Cijeli niz aktivnosti je u tijeku da bi se povećao broj mjesta u vrtićima najesen. Ovo nije konačni rezultat upisa. Istaknuli smo da će dio djece koja su sad premlada biti upisan najesen”, izjavila je Dolenec.

Rekla je i kako nisu svi roditelji uspjeli upisati svoje dijete, ali i da je “tako posljednjih 10 godina”.

“Mi rješavamo problem nedovoljnog investiranja u kapacitete. U nekim gradskim četvrtima taj je problem slabo izražen, ali na zapadu grada, primjerice, veoma je izražen. Trudit ćemo se u maksimumu odgovoriti na povećanu potražnju”, rekla je Dolenec.

Upisi i nakon rujna

Istaknula je kako je važno da grad Zagreb poštuje Državni pedagoški standard.

“Situacija koja je naslijeđena je višegodišnja neformalna praksa gdje se išlo više od 20 posto preko kapaciteta. Naš zadani cilj je da Grad Zagreb mora svake godine biti bliže poštivanju DPS-a. Moram reći da će i ove godine biti jedno ili dvoje djece iznad standarda u ponekoj grupi, ali cilj nam je svim ovim aktivnostima povećati kapacitete da u nekoliko godina dođemo unutar standarda”, kazala je Dolenec te dodala da je važno roditeljima otvoriti mogućnost upisa djece i nakon rujna.


Komentari