Današnje brojke: U Karlovcu zaraženo dijete staro godinu dana, u Zagrebu 36 novih slučajeva

Foto: Pixabay

Grad Zagreb

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 438 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 36 novih slučajeva.

Posljedično tome, 63 osobe izrečena je mjera samoizolacije. Jedna je novooboljela osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 10 osoba su kontakti COVID + osoba, a kod 18 je novooboljelih osoba moguće izlaganje u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku, a tri su osobe došle iz BiH, Crne Gore i s Kosova. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 338 aktivnih slučajeva i 755 aktivnih samoizolacija.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 16.08.2020. do 11:00 sati evidentirane su 302 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o pet osoba više, a tri su osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 61 slučaj. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

Karlovačka županija

Na području Karlovačke županije četiri su nove osobe s pozitivnim nalazom na koronavirus. Radi se o jednoj mlađoj ženskoj osobi i jednom starijem muškarcu s područja grada Karlovca, oboje za sada negativne epidemiološke anamneze.

Jedna ženska osoba srednje dobi s područja općine Vojnić, bez simptoma bolesti, testirana radi povratka na posao nakon godišnjeg odmora, za sada negativne epidemiološke anamneze.

Pozitivan nalaz javljen je i za dijete staro godinu dana s područja grada KarlovcaDijete je bez simptoma bolesti, testirano prije odlaska na operativni zahvat u inozemstvo. Epidemiološka anamneza za sada negativna. Svi kontakti pozitivnih osoba stavljeni su u samoizolaciju.

Komentari

loading...