DANAS SU SE OPET POKVARILE! Stepenice kod Importannea ponovno nisu u funkciji

Pixabay

Mjesec dana radile su pokretne stepenice na Glavnom kolodvoru i to samo u jednom traku, prema gore. Tako je napravljeno jer je, kako tvrde iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, “onaj koji ide prema Centru znatno oštećeniji od traka prema Trgu kralja Tomislava”, prenosi Večernji. Danas su se pokvarile, a priča se da će biti zatvorene još desetak dana.

Stepenica su u kvaru jer Grad Zagreb nije plaćao Importanneu za upravljanje i održavanje zajedničkih dijelova prolaza. Iz tog je razloga i pokrenut ovršni postupak protiv Grada Zagreba.

– Mi račune u cijelosti podmirujemo jer bi nas inače ovršili, no Grad je nakon 23 godine, bez objašnjenja, umjesto stvarnog udjela od oko 2,9 mil. kn odlučio uplatiti 1,5 milijun – kaže Dennis Zovko, član uprave Importannea. To je, pojašnjava, bilo još 2017., a za 2018. nisu platili ni kunu. Novi ugovor, koji su obnavljali svake godine, nisu potpisali, no ugovor zapravo i nije nužan – smatra Zovko. Dio koji povezuje trg s pothodnikom je javno-prometna površina, ali je dogovoreno da će ga održavati Importanne uz subvencije Grada Zagreba.

 

 


Komentari