Danas se Zagreb tresao od potresa, ali ne i od straha

Zatišje u ponedjeljak rezultiralo je s pet malih potresa jučer, a ni danas Zagreb nije prošao bez malo trešnje. Tlo pod glavnim gradom podrhtavalo je čak četiri puta, ali razloga za paniku nije bilo.

Prvi put zatresli smo se u 2 sata i 55 minuta dok je većina Zagrepčana bila u dubokom snu. Tada se Zagreb zatresao jačinom od 1.4, a građani Zagreba odmha su počeli puniti aplikaciju svojim iskustvima. U Vidovcu su bili ljuti jer ih je potres probudio, a iz Čučerja su poručili kako je po prvi put nakon nekoliko dana potres bio dovoljno jak da ih probudi.

”Bilo je čudno, kao da mi je neki val ispod kuće prošao”, samo je jedan od komentara, a oni duhovitiji zapitali su se spavaju li uopće Zagrepčani ili hvataju sve manje potrese.

”Samo tutnjava, kao da netko vuče Bandićeve kante za smeće bez kotača”, rekli su jedni, a drugi su uvjereni kako aplikacija laže jer ”potres je bio jak barem 3.0”.

Vi ne možete zaspati zbog potresa, a ja zbog nje. Jedne plave Ivane…”, sigurno je najromantičniji komentar od svih.

Nepoznatom jačinom Zagreb se tresao i u 6 sati, ali izgleda kako tom potresu Zagrepčani nisu pridavali veliku pažnju.

”Ništa nije bilo, više trese kamion preko puta”, jedan je od prvih opisa laganom potresa, ali Velika Gorica i centar grada tvrde kako su osjetili laganu vibraciju bez jakog zvuka.

”Žena i ja smo baš dobro razdrmali krevet”, dodao je jedan šaljivac koji se nije dao zastrašiti potresom. Dok sa Šestina tvrde kako je potres nalikovao grmljavini.

Treći potres prijavili su iz gotovo svih dijelova grada u 9 sati i 43 minute.

Treeeeseeeeee”, komentar je kojom je započela rasprava o jačini potresa koja na aplikaciji Lastquake nije definirana. Ksaver je treslo samo nekoliko minuta, Vrbik tvrdi kako se čuo samo zvuk, a iz Bukovca poručuju kako je jačina barem 1.5.

”Ljudi, opustite se više i pogledajte gdje je epicentar. Ako ja ne osjetim u porušenoj kući, nema šanse da ste vi išta osjetili! Ajmo, uhvatite se kuhače i spremanja, a ne visiti po netu!”, odrješit je jedan od komentara, a izgleda kako je ljubav prema Ivani nekome važnija od potresa.

”Ima nešto u tvojim očima zbog čega ne spavam noćima”, napisao je netko i dodao kako je to posveta osobi s inicijalima I.L..

Mi, onako sanjarski, pretpostavljamo da se neka Ivana jako boji potresa pa joj odabranik njega srca putem aplikacije ostavlja porukice kako bi je smirio. Možda i nije istina, ali je lijepo znati da i u ovim kriznim vremena Zagrepčani još uvijek znaju kako osvojiti svoje djevojke.

Posljednjih put Zagreb je zadrhtao u 19 sati i 4 minute. Dubrava tvrdi kako se radilo samo o buci poput prolaska vlaka te potresa nije ni bilo dok Markuševec tvrdi da je ”kresnulo momački”.

”Ne znam je li potres ili moji susjedi na katu iznad”, ljutit je jedan od komentatora.

”Tako nam i treba kad nam je Bandić gradonačelnik”, komentiraju neki, a vjerujemo kako je naša omiljena ”potres romansa dobila još jednu tajnu porukicu.

”Samo za nju, samo za nju. Za njih sebe bi dao, samo ona da je tu”, nastavio je nepoznati autor s udvaranjem svojoj dragoj.

Do zaključenja ovog teksta u 23 sata nije bilo više potresa.

 

 

 


Komentari