DANAS PROSVJEDUJU OBOLJELI OD SPINALNE MIŠIĆNE ATRFOIJE! Evo za što se zalažu

Index
Danas se održava prosvjed Ane Alapić i oboljelih od spinalne mišićne atrofije te njihovih obitelji na Markovom trgu, s početkom u 11 sati, a Žuti prsluci će podržati prosvjed. Kasnije je okupljanje je na trgu bana Josipa Jelaćića kao i svake subote. Osim u Zagrebu okpuljanje u ove subote je u Puli na Portarateu u 11 sati. Okupljanje Žutih prsluka održat će se i u Varaždinu (na korzu) u 12 sati te u Splitu (na rivi).
Prosvjednici smatraju da stav ove (i bilo koje druge, prošle ili buduće) vlade da svaki život ne vrijedi jednako te da se u obzir kod dodjele Spinraze uzimaju kriteriji poput starosti oboljelih ocrtava brutalnu, doslovno po život opasnu diskriminaciju.
“Činjenica da vlast poručuje kako u život mladog spisatelja Jana Bolića ili Kristine Horžić ne vrijedi ulagati jer su punoljetni nema nikakve veze s osnovama humanosti, a kamoli ustavnim opisom Republike Hrvatske kao socijalne države ili demokršćanskim načelima kojima se vlada voli kititi. Apsolutno nikakve”, kažu.
Pozivaju sve građane Republike Hrvatske da dođu i podrže današnji prosvjed za pravo na Spinrazu svima oboljelima te pokažu onima na pozicijama moći i odlučivanja da nećemo tolerirati ulaganja stotina milijuna kuna u vozne parkove vlade i državnih tvrtki dok nam se istovremeno govori da novca za nemoćne, siromašne i starce i djecu.


Komentari