Danas kaže Bandić da će njegova 365 stranka konačno prijeći s riječi na djela, pazi sad koja…

Facebook/ Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamrznuo je sve aktivnosti svoje Stranke rada i solidarnosti koje nemaju veze s koronavirusom i sanacijom potresa na tri mjeseca, a članarinu i 50 posto naknada koje ostvare članovi kroz to vrijeme, dat će u Fond solidarnosti.

“Naša stranka ne samo da nosi ime Stranka rada i solidarnosti, nego to živimo. Prva smo i jedina stranka koja je s riječi prešla na djela osnivajući Fond solidarnosti”, rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Članovi sredstva ostvaruju za rad u tijelima lokalne i mjesne samouprave te za rad u odborima, komisijama i vijećima.

“Svi drugi to najavljuju ili na presicama govore o tome, ali nitko nije konkretno napravio ništa. Time smo umjesto populističkih poruka prešli s riječi na djela i stavili trenutni problem ispred stranačkih interesa”, nastavlja.

Fond solidarnosti osnovan je s ciljem prikupljanja i pružanja financijske pomoći sugrađanima u potrebi, prvenstveno onima čiji su domovi stradali u potresu, a Milan Bandić pomoć je potražio i kod premijera kojem je pisao te zatražio da se Zagreb oslobodi od uplata u Fond fiskalnog izravnanja dok traje sanacija od potresa pri čemu bi 850 milijuna kuna ostalo gradu.

To je, smatra “minimum minimuma da se Zagrebu pomogne”, a pomoć očekuje i iz europskog kriznog fonda.


Komentari