‘Dan otvorenih vrata’: Upoznajte život OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Facebook

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizira „Dan otvorenih vrata“, 3.prosinca 2015. u Ilici 113.

“Dan otvorenih vrata” organiziran je povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u sklopu čega će biti prikazana i projekcija nagrađivanog dokumentarnog filma „Lijepo mi je s tobom, znaš“.

Osobe s intelektualnim teškoćama često nisu prepoznate kao skupina osoba s invaliditetom zbog čega je važno izboriti se za njihova prava i ravnopravan položaj te im omogućiti kvalitetan svakodnevni život kakav i zaslužuju. S tim ciljem djeluje i Hrvatski savez kao krovna nevladina neprofitna organizacija, koji kroz svoje aktivnosti na lokalnoj i nacionalnoj razini, kao i kroz rad svojih 31 udruga članica, brine o potrebama osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. „Dan otvorenih vrata“ organiziran je kako bi se osvijestila spoznaja o vrsti invaliditeta koja je još uvijek marginalizirana i nedovoljno prepoznata u javnosti.

Kako bismo što vjernije približili građanima informacije i spoznaje o intelektualnim teškoćama, posjetitelji će imati priliku u sklopu „Dana otvorenih vrata“ pogledati projekciju nagrađivanog dokumentarnog filma „Lijepo mi je s tobom, znaš“, redateljice Eve Kraljević. Film je osvojio nagrade publike na filmskim festivalima ZagrebDox i Liburnia Film Festival 2015.

Komentari