DAN NA KREMATORIJU! Neki se zgražaju, a drugi ismijavaju ideju: ‘Hoćete za goste odmah napraviti domjenak?’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Jedinstvena prilika za posjetiti i iz prve ruke videti kako funkcionira Zzagrebački krematorij, baš i nije oduševila naše čitatelje.

Kako je Zagreb.info pisao, manifestacija „Dan na Krematoriju“, održati će se 22. listopada, a sve su potaknuli, navode organizatori, zbog upita građana, medija i produkcijskih kuća.

“Ususret blagdanu Svih svetih, prostor Krematorija pripremit ćemo na način da se mogu
razgledati naši tehnički prostori gdje se odvijaju ispraćaji i kremacije. Dana 22. listopada 2022. godine ugostit ćemo medije i manje grupe građana, do 15 osoba. Ukoliko se ukaže potreba za veće grupe od 15 osoba, organizirat ćemo dodatan termin, u
skladu s obvezama i mogućnostima”, poručili su iz ZGH-a.

U trenutku pisanja ovog članka, zaredalo se čak 490 komentara na ovaj članak, a naši čitatelji, većinom ne planiraju obilaziti krematorij.

“Baš me zanima čija je to genijalna ideja. Dani otvorenih vrata, stvarno?”, pita se jedna naša čitateljica.

“Samo vi šetajte, koji tamo radite. Imala bi noćne more. Na sve što imamo u lijepoj našoj još nam to fali da si upotpunimo zadovoljstvo i uljepšamo dan. Tu jedinstvenu priliku čuvajte za neke specijalne prigode. Svašta”, poručila je druga čitateljica kojoj se ne sviđa ideja.

Ne bi prije vremena!

Neki su međutim, iskoristili vijest za bacanje šala.

“Hoćete i za goste odmah napraviti domjenak? Uz tolike peći neku peku”, “Dobro da nisu stavili da će biti i akcija pa tko misli da ubrza odlazak s ovog svita i iskoristi prigodu”, neki su od komentara čitatelja sa crnim smislom za humor.

“Ne bih prije vremena. Ali budimo realni, to nas sve čeka. Mislim na drveni sanduk koji će završiti kao na slici (od članka) ili u zemlji. Jedino možemo birati način ispraćaja, a do tada udri brigu na veselje”, poručila je jedna komentatorica.

Neki su međutim, stali u obranu ove manifestacije.

“Vjerojatno neķi ljudi sumnjaju u cjelokupan postupak oko kremacije, pa tko želi vidjeti neka se uvjeri i pogleda”, rekao je jedan čitatelj, dok je druga čitateljica zaključila: “Ako se mene pita nikada nikoga svoga ne bi kremirala”.


Komentari