DAN DARIVATELJA KRVI: Povedite prijatelje i djecu u Petrovu tri

Facebook

U srijedu, 25.10. obilježava se Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj.

Taj datum obilježava spomen na prvu akciju darivanja krvi u Željezari Sisak, a koja je bila u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa 1953. godine.

Obzirom da stanovništvo Republike Hrvatske stari, što cijelokupno društvo dovodi do velikog problema jer s jedne strane imamo pojačanu potrebu za krvlju (češće operacije, starije stanovništvo), a s druge strane smanjuje se broj onih koji krv mogu darivati, iznimno je važno raditi na promociji darivanja krvi. Godišnje se izvrši na tisuće operacija, a iste ne bi mogle biti ostvarene da nema osiguranih dostatnih zaliha sigurne krvi.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Pozivamo Vas da svojom prisutnošću upriličite obilježavanje Dana darivatelja krvi RH, a koje će se održati u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, u utorak, 25.10.2016., od 15h – 18h. I ovoga puta će naša maskota “Crvenkapljica” razveseliti najmlađe, stoga predlažemo, ako ste u mogućnosti, da navratite u njihovom društvu <3[/box]

 

Od kolike su važnosti darivatelji krvi za cijelokupno društvo pokazala je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasivši darivatelje krvi herojima jer darivatelji krvi uistinu to i jesu. Spašavaju tuđe živote, nesebično darujući dio sebe.

Molimo da pozovete i svoje prijatelje da Vam se pridruže, poručili su putem društvenih mreža iz Udruge Darivatelja Krvi.


Komentari