DAJU DO 50 TISUĆA KUNA: Grad je objavio novi poziv za novčanu pomoć, evo koje papire traže

Foto: Zagreb.info

Grad Zagreb objavio je novi poziv za novčanu pomoć građanima čije su nekretnine stradale u potresu. Za dokazivanje vlasništva više nije nužno dokazivati izvatkom iz zemljišne knjige, već je dovoljno priložiti kupoprodajni ugovor, rješenje o nasljeđivanju ili drugo.

Odobrava se iznos do 50 tisuća kuna za nabavu materijala i građevinske radove građanima koji imaju prijavljeno prebivalište na adresi nekretnine koja je stradala u potresu. Također, mora biti riječ o oštećenju iznad 30 posto vrijednosti nekretnine, a vlasnik i njegov ili njezin bračni drug ne smiju posjedovati drugu nekretninu na području Grada Zagreba.

Podnositelji zahtjeva kojima pomoć nije dodijeljena sada mogu opet predati zahtjev i priložiti kupoprodajni ugovor, ugovor o darovanju ili rješenje o nasljeđivanju. Prethodno poslanu dokumentaciju nije potrebno opet slati.

“Podnositelji zahtjeva koji su podnijeli Zahtjev za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba na temelju ranije objavljenog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu na području Grada Zagreba od 20. srpnja 2020., a novčana pomoć im nije dodijeljena, mogu podnijeti zahtjev na ovaj javni poziv i ne trebaju prilagati dokumentaciju koja je priložena uz raniji zahtjev. Potrebno je dostaviti izjavu da nije došlo do promjene podataka, kao i dokumentaciju koja nije bila priložena uz raniji zahtjev, a o čemu su podnositelji obaviješteni”, poručili su iz Grada.

Zahtjevi se podnose Gradskom uredu za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša poštom na adresu Trg Stjepana Radića 1 ili putem pisarnica Gradske uprave najkasnije do 10. ožujka. Sve informacije mogu se dobiti putem e-maila [email protected] ili na broj 610-1171 i 616-6096.


Komentari