‘DA SE NIKAD NE ZABORAVI’: Ispraćaj X. konvoja mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja za Srebrenicu

FOTO: Zagreb.hr

U povodu 21. obljetnice genocida u Srebrenici , u Islamskom centru Zagreb, zagrebački gradonačelnik i počasni građanin Srebrenice Milan Bandić tradicionalno se pridružio  ispraćaju X. konvoja mladih Bošnjaka i njihovih prijatelja za Srebrenicu pod nazivom Da se nikad ne zaboravi.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba desetu  godinu zaredom organizira Konvoj, koji okuplja mlade iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima gdje odaju počast žrtvama genocida.

“Važno je naglasiti i uvijek ponavljati da ovaj Konvoj, koji kreće iz Zagreba put Srebrenice, nije konvoj mržnje i osvete. Ovo je konvoj žalovanja, sjećanja i sućuti”, rekao je gradonačelnik Bandić.

“Mladima posebno poručujem – Budite hrabri dok gledate u bolnu prošlost, brižno čuvajte sjećanja, a sidro nade bacite u budućnost.”

Na prigodnoj svečanosti, proglašena su i tri najbolja rada-eseja inspirirana tragedijom Srebrenice. Pobjednici Larissi Hasanbegović za rad pod nazivom Nisu loša vremena, loš je čovjek,  nagradu je uručio gradonačelnik Bandić.


Komentari