Da se naježiš! Vatrogasci prožeti emocijama, nikada nisu ovako dočekani

Zagrebački vatrogasci u svoju bi bazu trebali stići svakog trenutka.

Naši hrabri vatrogasci, koji su krenuli za Split kako bi pomogli vatrogascima, vraćaju se doma. Kao i mnogobrojni vatrogasci koji su krenuli iz raznih dijelova Lijepe naše, i oni su otišli pomoći, spasiti ljudske živote i domove.

S obzirom na niz požara na području Dalmacije, posebno na splitskom području, Grad Zagreb uputio je prije dva dana pomoć od pet vatrogasnih vozila i 25 vatrogasaca.

Zagrebački vatrogasci u svoju su bazu stigli nešto prije 20 sati, a okupljeni građani dočekali su ih pljeskom. Hrabre heroje dočekale su supruge sa djecom, a njihovi zagrljaji i suze bile su posebno dirljiv trenutak.

Kako su vatrogasci izjavili medijima nisu očekivali doček, a emocije se nisu mogle skriti.

“U pitanju bile snažne emocije, zahvalni smo svima što nas bodre, ali gledamo na to kao na posao i brigu za građane. Nije nam ništa drugačije nego običnim građanima. Srce smo ostavili na terenu” kazala je Jasmina te je dodala da su prizori kojima su svjedočili bili stravični.

Naši heroji presretni su što su napokon doma sa svojim obiteljima, istaknula je Jasmina.

“Obradovalo nas je što su nas građani došli pozdraviti. U Dalmaciji smo se borili najbolje kako znamo. ” kazala je.

Skromni vatrogasci također su kazali da se ne osjećaju poput heroja, te da nikada nisu bili ovako dočekani. Bitno je istaknuti kako je jedan od ovh požrtvovnih vatrogasaca s godišnjeg odmora otišao gasiti Dalmaciju. Zagrebačke vatrogasce je predvodio Mario Benković koji je dobrovoljno otišao u Dalmaciju prije svojih kolega. U međuvremenu mu je na svijet pristigao sinčić, star tjedan dana kojeg još uvijek nije vidio.

Benković je kazao kako mu je bila čast voditi takve momke, a da sad idu na zasluženi odmor. Naši dečki večeras imaju slobodnu noć, a već ujutro u 7 sati moraju biti u bazi. Očekuju da će se opet morati vratiti u Dalmaciju, kao ispomoć kolegama.

 


Komentari