‘DA, DRAGI VILI, OVO IDE TEBE’ Ugledni psihijatar javio se iz KB Dubrava i poručio: ‘Vaši postupci su ljigavi’

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

Obolio je od koronavirusa, pa se poznati psihijatar iz KBC-a Rebro, Herman Vukušić, sada bori s tim virusom u KB Dubrava. Na Facebooku s pratiteljima dijeli situacije iz te bolnice te objavljuje svoj “koronadnevnik”.

Sada je napisao kako mu je CT pluća pokazao da mu je oštećeno više od 50 posto plućnog tkiva, podsjetio je da ima višegodišnju kroničnu leukemiju i rekao da mu nije nikada palo na pamet da se cijepi preko reda.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Dragi FB prijatelji i šira hrvatska javnosti, eto mene opet sa mojim zapisima iz bolesničke postelje. Jučer mi je rađen CT pluća koji je pokazao kako mi je oštećeno više od 50 posto plućnog tkiva, uz omanji perikardijalni izljev. Ukratko, izvukao sam se kroz ušicu igle.

U svojem prvom korona dnevniku rekao sam da ja nisam ‘običan’ korona pacijent jer imam višegodišnju kroničnu leukemiju (pod kontrolom, hvala Bogu!) i da kao takav spadam u rizičnu skupinu. Cijelo vrijeme do odlaska na liječenje radio sam na Klinici za psihijatriju i psihološku medicinu na Rebru, vodio dnevnu bolnicu u kojoj su bili i mnogi pacijenti koji su preboljeli koronu. I nikada mi nije palo na pamet tražiti da se cijepim preko reda.

Ovo pišem u svjetlu ljigavih postupaka predsjednika HGK Luke Burilovića i rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa i njegove bolje polovice koji su se cijepili preko reda. Od njihovih postupaka ljigavija su samo njihova objašnjenja. Boras veli da se, eto, slučajno zatekao na Stomatološkom fakultetu kada se osoblje cijepilo, ostalo je par doza, pa ‘da se ne baci’.

Po svojoj gluposti i amoralnosti jedino slično objašnjenje za ovakav nemoralni postupak javne osobe je ono ‘predsjednika’ Zorana Milanovića da je išao u čuveni klub u Slavonskoj ‘da se hrana ne baci’. Burilović (koji se u međuvremenu pokušava posuti pepelom za svoj grijeh) usudio se u svojem opravdanju pozvati na status hrvatskog ratnog vojnog invalida???

‘Nije li sramotno…’

Dragi moj predsjedniče HGK, s obzirom da ste javno iznijeli svoje dijagnoze, dopustite mi da Vam kao osoba koja se 30 godina bavi zdravljem hrvatskih branitelja kažem kako trenutno ima na tisuće HRVI-ja koji su prioritetniji za cijepljenje od Vas!

Sve ovo se dešava u trenutku dok državi prijeti opasna podcijepljenost zbog upitnih isporuka dogovorenih doza i kontroverzi oko nekih naručenih cjepiva, a masa starijih građana (uključujući i moje roditelje) živi u kućnom zatvoru već godinu dana. Stoga ovakvi amoralni postupci ne zaslužuju ‘istrage i očitovanja’ (da, dragi Vili, ovo ide tebe) već automatske sankcije i ostavke na sve javne dužnosti!!!!!

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, nije li sramotno (bez uvredljivih konotacija) da nam naš istočni susjed može biti uzor po pitanju javno-zdravstvene strategije cijepljenja nacije? Gdje je sada ta Europa u koju se zaklinjemo, gdje su sada sve te naše diplomatske veze i vezice i ‘odlični odnosi’ s Europskom komisijom i njezinim čelnicima od kojih su neki tako prisni s našim premijerom da ga pred kamerama štipkaju za guzu?

Novi sojevi korone su pred vratima i vrijeme je za državničko-diplomatsku ofenzivu u kojoj se mora misliti na zdravstvene interese hrvatskih građana bez kompromisa i sužanjskog odnosa prema Briselu”, napisao je na Facebooku.

KORONA DNEVNICI (V)

Dragi FB prijatelji i šira hrvatska javnosti, eto mene opet sa mojim zapisima iz bolesničke…

Objavljuje Herman VukušićČetvrtak, 11. veljače 2021.

 

Komentari