CVJETNI BEZ CVIJEĆA: Gradnonačelnik dopustio podizanje metalnih terasa, ali cvjećari mu smetaju

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Cvjetni trg je do prošlog tjedna mogao opravdati svoje ime, sada to više nije tako.

Zagrepčanima je Cvjetni trg jedan od najdražih u njihovom gradu, a sada umjesto cijeća na njemu mogu vidjeti samo “birtije” i metalne Horvatinčićeve terase. Naime, komunalni redari su u ponedjeljak obavijestili cvjećare da više ne smiju izlagati svoje cvijeće izvan kućica, jer, navodno, nema mjesta za pješake.

Malo je reći da su Zagrepčani šokirani. Ljuti su, razjareni, a riječi ne biraju.

“I tak… idem jutros na posel i prolazim prek Cvjetnog trga… al tamo nema cvijeća… mislim si da sam možda nekaj pobrkala… i vidim tam jednog lepog mladića i pitam ga kam je nestalo cvijeće, a on onak tužno: ‘Došel je komunalni i rekel da sve moramo maknut. Da je tak rekel gradonačelnik.’
Ljudi, kaj nam se to u našem lepom gradu događa? Spasimo Zagreb dok još nije kasno”, napisala je članica grupe Zakaj volim Zagreb.

Facebook
Facebook

Vrlo brzo su se ispod objave okupili komentatori kojima se ovaj gradonačelnikov potez nimalo ne sviđa. Svi do jednog se slažu da ovo još jedan korak prema uništenju Zagreba, a mnogi pišu i da se nebi čudi da si je Milan Bandić tako napravio mjesta za još jednu fontanu.

Ono što mu još zamjeraju jest pogodovanje Horvatinčiću. Naime, on je dobio dozvole za metalne grdosije protiv kojih su građani prosvjedovali, one sada zauzimaju velik dio trga, ali eto, baš zbog cvijeća nema mjesta za hodanje.

Facebook
Facebook

Kao što smo napsali, riječi se nisu birale, a ovi komentari su jedni od najblažih koji se mogu pročitati ispod objave. Čini se da zbog ovog poteza i cvjećari imaju problema jer ljudi misle da ne rade jer im cvijeće nije izloženo kao do sada. Jedna vlasnica tako se kupcima obratila na Facebooku kako bi ih uvjerila da je njezin obrt još uvijek “u pogonu”.

Facebook
Facebook

Zagrepčani sada žele rušiti Bandića, vrijeđaju i njega i Horvatinčića i žele dizati bune, ali što im to vrijedi ako ne izađu na izbore? Lako je živcirati se na Facebooku, ali tako se, nažalost, ništa ne postiže. Ipak, jedan mladić smislio je kako na lijep i zabavan način dati do znanja da želimo cvijeće na Cvjetnom, gradonačelniku se možda neće svidjeti, ali ne sviđa se ni Zagrepčanima ova njegova naprasna odluka.

Facebook
Facebook

Možda bismo ga zaista trebali poslušati?

>>> HORVATINČIĆ NE ODUSTAJE: Terasa na Cvjetnom opet niče (FOTO)

>>> UGOSTITELJI SE POBUNILI: Horvatinčiću odobrili, a njima odbili dozvolu za postavljanje terase


Komentari