Cure novi detalji sistematizacije u Holdingu: Odlazi 100 ljudi s najbolje plaćenih radnih mjesta

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Nova sistematizacija i restrukturiranje u Holdingu, prema najavama gradonačelnika Tomaševića donijet će oko 700 otkaza. I dok defintivne brojke još nema, prema jednom od dokumenata poslanima na adresu sindikata, od 5168 zaposlenih u Holdingu je 544 tehnološki višak, dok ih je na razini cijele grupe upravo 700.

“Od 700 radnika viška na razini cijele Holding grupe, oko stotinu je na rukovodećim pozicijama, odnosno na pozicijama koordinatora, savjetnika, a najveći višak radnika je u administraciji, izjavio je gradonačelnik Tomašević na današnjoj konferenciji za medije.

Operativa ostaje, ali…

Još otkako je najavljeno ‘preuređenje’ Holdinga, aktualna gradska vlast najavljivala je da će se najmanje dirati radna mjesta operativnog karaktera, jer tamo radnika nedostaje. To podrazumijeva radna mjesta poput vozača i čistaća. No, s administrativnim i rukovodećim pozicijama Možemo! neće biti tako blag.

“Sva radna mjesta koja će se utvrditi kao višak, bit će im ponuđeno da odu na mjesta gdje postoji manjak. To vrijedi i za rukovodeće pozicije, kojih je također previše”, najavio je danas gradonačelnik.

Najveće zvijezda današnje pressice bio je i odgovor gradonačelnika Tomaševića na pitanje je li moguće da se nekome s rukovodeće pozicije ponudi radno mjesto smetlara, Tomašević je rekao – “naravno”.

Prema kolektivnom ugovoru za radnike u Holdingu utvrđena je otpremnina u iznosu od 5000 kuna neto za svaku navršenu godinu neprekinutog rada kod poslodavca. Pritom, neovisno o godinama radnog staža, ukupan iznos otpremnine ne može biti veći od 200.000 kuna neto, prenosi Jutarnji list.

Višak radne snage

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, nova ideja nove sistematizacije jest srezati do 30 posto radnih mjesta u administraciji, među kojima su i mjesta poput koordinator projekata, savjetnik ili pomoćnik voditelja ili direktora. Takvih je pozicija u Holdingu, prema istim izvorima, oko 450, a riječ je o radnim mjestima s bruto plaćama oko 19.000 kuna.

OTKAZI U HOLDINGU? Tomašević: ‘Moguće je da nekome s rukovodeće pozicije ponudimo posao smetlara’

Komentari