Cure novi detalji obračuna u Vinogradskoj bolnici: HDZ-ova zamjenica ravnatelja otprije poznata po ispadima

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Jutros je u zagrebačkoj bolnici Sestre milosrdnice došlo do fizičkog obračuna između zamjenice ravnatelja bolnice Dijane Zadravec i Mije Primorac, voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda, a intervenirala je i policija, prenosi Index.

Ravnatelj bolnice Mario Zovak potvrdio je kako je došlo do sukoba između njih dvije. “U ovom trenu ne ulazim u razlog sukoba do kojega je došlo jutros, Povjerenstvo za unutrašnji nadzor koje rješava sve sporove i sastoji se od 15 ljudi će sve istražiti. Uzet će izjave svih koji su bili prisutni. KBC ne može tolerirati niti jedan oblik agresije. O detaljima sukoba ne bi, ne znam je li došla policija, ja sam sad operirao. Samo da naglasim da KBC neće dopustiti da itko ikoga mobingira ili ne daj bože fizički napadne”, rekao je Mario Zovak.

Iz zagrebačke policije potvrdili su da su jutros oko 10 sati zaprimili dojavu iz Vinogradske, no nisu željeli otkriti nikakve detalje. “Ne možemo više ništa reći, znamo za događaj, utvrđuju se sve okolnosti, imamo prijavu na terenu, ali ne mogu potvrditi informaciju da je policija bila na terenu”, rekli su u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Prema natpisima Indexa sukob je izazvala Dijana Zadravec za koju je od ranije poznato da je sklona mobingu, te je upravo zbog nje čak devet radiologa napustilo Vinogradsku bolnicu.

“Mia Primorac je radila na EU projektu (edukacija za kupnju magneta 3 Tesla) kojeg je dobila Zadravec te je izvijestila Dijanu Zadravec da moraju poništiti dio natječaja. Ona je danima već vrijeđala Miju Primorac da ništa ne zna, da je nesposobna i jutros je sve kulminiralo fizičkim napadom. Bilo je nekoliko svjedoka koji su sve vidjeli. Dijana Zadravec uletjela je na sastanak i derala se na Miju te ju vrijeđala, a potom je Mia izvadila mobitel i u tom trenu ju je Dijana opalila svom snagom po ruci i viknula “nećeš ti mene snimati”. Mia joj je automatski uzvratila i udarila je po nadlaktici. Tad je nastala tuča i Mia je zadobila ogrebotine po ruci jer ju je Dijana izgrebala”, ispričali su svjedoci.

“Mia se tresla i završila na hitnoj”, tvrde svjedoci koji su ih rastavili. Potom je Dijana Zadravec rekla da će Miji dati otkaz. “Miju je izbacila iz sobe i počela urlati da će joj dati otkaz, bacala je stolice, a svim okupljenim svjedocima je rekla ako neće svjedočiti u njenu korist da će ih sve srediti. Mia se nakon toga sva nekontrolirano tresla i otišla je na hitnu te je završila kod psihijatra. U smrtnom strahu je od Dijane. Doživjela je veliki psihički stres i zvala je policiju koja je došla. To je sve kulminiralo nakon što ju je Dijana Zadravec danima mobingirala. Pa nama je otišlo devet radiologa otkako je Dijana Zadravec postala šefica, svi su otišli zbog nje”, rekli su svjedoci.

Nakon ovog incidenta još je nekoliko liječnika s raznih odjela Vinogradske bolnice potvrdilo da je Dijana Zadravec poznata u cijeloj bolnici po tome što maltretira i mobingira ljude.

Podsjetimo, Dijana Zadravec se nakon prošlih parlamentarnih izbora koji su održani u rujnu 2016. godine spominjala kao moguća ministrica zdravstva i slovi kao miljenica premijera Andreja Plenkovića, koji ju je stavio tad i na listu HDZ-a u 1. izbornoj jedinici čiji je nositelj bio upravo on. Od ukupno 62.310 preferencijalnih glasova, dobila je samo 284 (0,45%) te je po broju glasova građana bila pretposljednja na listi.

Kako ipak nije dobila mjesto ministrice, Dijana Zadravec postavljena je za zamjenicu ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice. Do parlamentarnih izbora bila je potpuno nepoznata hrvatskoj javnosti, a po struci je radiologinja s užom specijalizacijom iz neuroradiologije u KBC-u Sestre milosrdnice


Komentari