CURE NOVI DETALJI ISTRAGE! Bačić Milanu Bandiću za sređivanje poslova dao 50 tisuća eura?

Kazimir Bačić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Nakon uhićenja i koja su započela u srijedu i nastavila se u četvrtak, doznaje se sve više detalja oko kaznenih djela za koje se sumnjiči bliske suradnike pokojnog Milana Bandića, ali i uhićenog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića te njegovog rođaka Milana Lončarića, poduzetnika koji je vlasnik niza tvrtki koje se bave širokim spektrom djelatnosti, od posmrtne pripomoći do građevinskih projekata.

Za sada je poznato da se Lončarića sumnjiči za kazneno djelo davanja mita za trgovanje utjecajem, a Kazimira Bačića za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Kako piše Net.hr, Bačić i Lončarić su djelovali kao tim i dogovarali zajednički pothvat, realizaciju projekta stambeno-poslovnog kompleksa “Vrtovi svjetla” na području bivše tvornice TEŽ, a potres su mislili iskoristiti kao alibi za uklanjanje objekata koji su bili zaštićeni kao spomeničko dobro. Bandić je, čini se, obećao srediti tu zamisao.

Lončarića se sumnjiči da je posredniku Bačiću za uključivanje u projekt darovao stan u centru Zagreba, u Radićevoj ulici, koji je plaćen više od milijun kuna, a s obzirom na to da je na toj adresi učestalo viđen sin Kazimira Bačića, Kazimir Luka Bačić, koji je osnovao tvrtku za turističku djelatnost, “B na kvadrat d.o.o.” pretpostavlja se da se sin mislio baviti iznajmljivanjem stana na toj prestižnoj adresi.

Bačića se ne tereti samo za angažman oko sređivanja dokumentacije za rušenje spomeničke građe u kompleksu bivše tvornice žarulja, TEŽ, nego i za usluge i ishođenje kredita u komercijalnim bankama, no za sada nema naznaka da je uspio u tom segmentu svojih konzultantskih usluga.

Spomenuti medij iz izvora bliskih istrazi saznaje da Uskok sumnjiči Kazimira Bačića da je još 4. lipnja prošle godine Bandiću za sređivanje projekta “Vrtovi svjetla” isporučio 50 tisuća eura i da za to postoje vrlo ozbiljni dokazi.


Komentari