CURE NOVI DETALJI Brazilka progutala kapsule s kokainom: ‘Spasili smo je. Da je samo jedna pukla, ne bi bila živa’

Foto: N1

Sve je šokirao slučaj putnice iz Sao Paula koja je preko Lisabona avionom doletjela u Zagreb, s prethodno progutanih 76 kapsula ispunjenih kokainom.

“Dotična osoba je putnica iz Brazila koju smo po našoj lokalnoj analizi u suradnji s drugim službama EU izdvojili kao sumnjivu putnicu na tom letu. Prilikom dolaska, putnicu smo od početka do kraja nadzirala kako ne bi napravila nešto što ne bi vidjeli”, rekao je Tihomir Žegrec iz Carinske uprave za N1.

Otkrio je kada su posumnjali da je krijumčarila narkotike.

“Prilikom pregleda smo posumnjali na moguće krijumčarenje narkotika. Kad smo izvršili pregled, radili smo intervju s dotičnom i vidjeli smo dosta nelogičnosti, kako je kupljena karta, gdje ide, koliko će ostati u Hrvatskoj, koliko ima novaca… To je bio jedan od elemenata da posumnjamo”, rekao je Žegrec.

Istaknuo je da kod putnice nisu pronašli kokain te da je odvedena na pregled u bolnicu.

“Koristili smo i uređaj koji je pokazao da je dotična osoba bila u doticaju s kokainom. Kokain kod nje nismo našli, ali sumnja je bila tako da smo je s policijskim službenicima otpratili u KBC Rebro gdje su liječnici ustanovili, putem detaljnog pregleda, da dotična ima u sebi nedozvoljene ampule. To je i priznala, imala je 76 ampula, 990 grama kokaina se ustanovilo”, rekao je.

“Mi smo tu žensku osobu spasili. Imala je veliku količinu proguranu i da je samo jedna ampula slučajno puknula, nažalost više ne bi bilo”, istaknuo je Žegrec.

Komentari