Crveni nosovi ne mogu posjećivati djecu u bolnicama, ali su pronašli online način kako da donesu osmijehe na njihova lica!

crveni nosovi - klaunovidoktori - snimio drazen bota

Zbog situacije s koronavirusom klaunovidoktori iz udruge Crveni nosovi ne mogu posjećivati i uveseljavati djecu u bolničkim sobama, a kako bi ih svejedno razveselili smislili su način kako se družiti s njima na daljinu, online.

Tako, po prvi puta, djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod kuće, mogu rezervirati klauna online.

Kako kažu iz Crvenih nosova, svako dijete virtualno se druži s dva klaunadoktora, a druženje traje po 20 minuta. Dnevno tako mogu odraditi druženja s petero različite djece, a ona se održavaju od 14 do 17 sati, svakim radnim danom.

“Djeci dani u bolnici, ali i kada se liječe kod kuće, mogu biti jako dugi. Rezerviraj klauna! je novi crvenonosni online program namijenjen djeci na liječenju u bolnicama i djeci koja se liječe kod kuće. Svakim radnim danom od 14 do 17 sati klaunovidoktori uveseljavaju djecu unaprijed rezerviranim video pozivom”, izvijestili su iz udruge Crveni nosovi.

Nekoliko klikova do klaunskih trikova

Potrebno je, kažu, svega “nekoliko klikova do klaunskih trikova”.

“Da biste rezervirali klauna posjetite www.crveninosovi.hr, kliknite na poveznicu Rezerviraj klauna! i odaberite željeni datum i vrijeme. Potom upišite ime djeteta, e-mail adresu na koju će stići potvrda rezervacije, ime i prezime roditelja ili skrbnika te dob djeteta kako bi bili spremni izvući najbolje trikove iz klaunovskih prevelikih džepova“, objasnio je umjetnički direktor Crvenih nosova klaunovadoktora Nikola Dabac.

Leovo oduševljenje klaunovimadoktorima prenosi mama Edita.

“Već nekoliko godina Leo je oduševljen klaunovimadoktorima. Premda više nije u bolnici, njegovo veselje kada ih vidi i dalje traje, a uvjeren je da će jednoga dana i sam postati klaundoktor. Posljednjih mjeseci pratio je klaunovedoktore putem Facebook Livea, a sada veselo druženje s klaunovima može rezervirati svaki radni dan”, kazala je mama Edita.

Više informacija o programu može se potražiti na web stranici : https://www.crveninosovi.hr/rezerviraj-klauna-online/.

U Crvenim nosovima trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima.

Crveni nosovi klaunovidoktori ove godine slave 10. godišnjicu djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih.  Dio su međunarodne organizacije Red noses Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.


Komentari