Crveni nosovi i za blagdane donose osmjehe, ali traže i pojačanje! Uskoro audicija

Foto: Deyan Barić

U blagdanskom ozračju Crveni nosovi su u redovnim vizitama u bolnicama KBC Rebro, Vinogradskoj te u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, ali i u KBC-u Firule u Splitu.

Na Badnjak u 10 ujutro Crveni će nosovi biti u redovnoj posjeti u domu Medveščak, a na Staru godinu u 10 sati su doktorica Maštalić i doktorica Krafnica u domu „Dubrava“.

Blagdanski osmijeh donose i u domove za Djecu gdje ističu božićni posjet domu Klasje 26.
prosinca u 10 sati na adresi Ružina 32 u Osijeku gdje će nasmijati prisutne doktor Žbunj i doktor Ćebo.

“U proteklih godinu dana bili smo redovno, u prosjeku dva puta tjedno, na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji i pružali smo psiho-socijalnu pomoć
djeci, mladima i starima. I za blagdane nosimo osmijehe stoga smo na Badnjak, 24.prosinca u kontejnerskom naselju Sobe Sisak u 10 sati, a u 12 sati u kontejnerskom naselju HEP” stoji u priopćenju Crvenih nosova.

Atmosferu će podići i 29. prosinca gdje će crvenonosni glazbeni sastav „Ni neki bend“ zasvirati u Topuskom gdje su privremeno smješteni korisnici iz Doma za starije i nemoćne Sisak.

I na Staru godinu 31. prosinca zagrijat će vaša srca u obilasku kontejnerskog naselja gdje smo najpotrebniji. U protekloj dekadi koliko pružaju pomoć humorom u zdravstvu, donijeli su više od 210 tisuća osmijeha! I jedan od tih osmijeha ostao je za cijeli život u srcu sada već odrasle Gabrijele koja je nekada bila djevojčica u bolničkom krevetu koju su nasmijali
klaundoktorskim trikovima:

“Kao djevojčica puno sam vremena provela u bolnici. Bilo je svega, i uspona i padova, i tuge i sreće. Dani su prolazili, ali nikad neću zaboraviti utorke koje sam nestrpljivo čekala. Zbog klaunova, dakako. Nekad sam čekala na hodniku, a nekad, kad nisam mogla hodati, dolazili biste u moju sobu. Ne mogu nabrojati koliko sam crvenih nosića dobila i čuvala ih jer su mi uvijek izmamili osmijeh. Danas imam 18 godina, ali svaki put kad vas vidim, srce mi se smije. Hvala vam za svaki crveni nos i osmijeh. Tako pomažete svijetu”, priča je to, danas već odrasle djevojke Gabrijele koja im se javila putem društvenih mreža.

Kažu kako ne odustaju od osmijeha i šire našu misiju pa pozivaju sve zainteresirane koji su
talentirani u izvedbenim umjetnostima ili žele naučiti nešto više te postati dio tima,
da dođu na audiciju u Split, Zagreb i Osijek.

Audicija će se održati u Zagrebu, 20.siječnja i 21.siječnja, 2022 godine. Audicija će se
održati u Centru za kulturu i informacije Maksimir, ulica Laloslava Švarca broj 18. Nakon
prvog dana svi kandidati će biti obaviješteni jesu li prošli u drugi krug.
Svaki kandidat prije audicije treba poslati prijavu ([email protected]) najkasnije do
15.01.2022.godine koja treba sadržavati životopis na engleskom jeziku (naglasak na
umjetničkom iskustvu) i sliku kandidata.

Prije audicije umjetnički direktor Nikola Dabac će sa svakim kandidatom imati kratki razgovor. Svaki kandidat također treba pripremiti kratku 5-10 minutnu klaunsku točku koju
će prezentirati na audiciji a pritom valja razmisliti i o kostimu, šminki, te vještinama…

“Svi naši programi odvijaju se prema preporučenim epidemiološkim mjerama te se klaunovidoktori uvijek pridržavaju svih zdravstvenih preporuka Ministarstva zdravstva. Trenutno sudjelujemo u međunarodnom projektu ClowNexus, klaun nas povezuje, koji ima
za cilj proširiti mogućnosti umjetnosti klauna da obuhvati starije osobe s demencijom i djecu s poremećajem iz autističnog spektra. ClowNexus je dio europskog projekta, koji nas veseli jer ćemo se baviti temom demencije sljedeće tri godine te proširiti svoje umjetničko djelovanje u pružanju podrške najosjetljivijim skupinama u društvu. Svi imaju temeljno pravo na kulturne i umjetničke aktivnosti te pozitivno djelovanje umjetnosti na dobrobit spomenutih skupina” stoji u priopćenju.

Projekt se provodi uz potporu programa Europske unije „Kreativna Europa“.

Promociji umjetničkog programa ClowNexusa posvećenog starijim i nemoćnim osobama pridružila su se poznata manekenska lica s međunarodnim karijerama u trećoj životnoj dobi: Zvona Vuckovic i Mišo Mihočević.


Komentari