CRVENI NOSOVI I DALJE ODUŠEVLJAVAJU ‘Savršen je osjećaj vidjeti sreću u dječjim očima’ (FOTO)

Zaposlenici Wienera i klaunovi doktori iz udruge CRVENI NOSOVI u KBC-u Rebro zajedničkim su snagama organizirali radionicu cirkuskih vještina kojom su obradovali djecu na liječenju.

CRVENI NOSOVI ovih su dana ponovo bolesnim mališanima u Kliničkom bolničkom centru Rebro donijeli osmijehe, radost i igru te nakratko uljepšali boravak u bolnici. CRVENI NOSOVI su uz podršku Wienera organizirali radionicu cirkuskih vještina „Cirkus pacijentus“ u kojoj su sudjelovala djeca na liječenju.

Organizirana je radionica „Djeca djeci“ u kojoj su sudjelovala i djeca zaposlenika Wienera koja su svojim bolesnim vršnjacima izradila kolaže s toplim porukama podrške i željama za ozdravljenje. Za djecu u bolnicama osigurano je prikupljanje igrački, slikovnica, dječje literature, dječjih filmova i crtića, društvenih igara i drugih potrebnih igrački.

Wiener i Crveni nosovi (3)

”Radionice se odvijaju u popodnevnim satima kada su bolnički hodnici tihi i kada je najsnažniji osjećaj odvojenosti od vlastitog doma i roditelja. Upravo tada dolaze klaunovidoktori i sa sobom nose šareni svijet u kojem bolesna djeca savladavaju cirkuske  vještine. Čak i nakon završetka radionice djeca se vraćaju u svoje bolesničke sobe sa  smiješkom na licu zbog vještina koje su dobili i od kojih im raste samopouzdanje. Savršen je osjećaj vidjeti sreću u njihovim očima”- objasnila je Petra Bokić, klaunesa CRVENIH NOSOVA.

Što takvi projekti znače djeci u bolnicama, objasnila je Dragica Beštak, glavna sestra Klinike za pedijatriju u KBC-u Rebro: ”Klinički bolnički centar, a samim time i Klinika za pedijatriju, podržava sve akcije koje pomažu našim pacijentima da se za vrijeme liječenja osjećaju ugodno i veselo. Takva aktivnost je zasigurno i projekt „Cirkus Pacijentus“, u kojem djeca aktivno sudjeluju kao glumci i virtuozi u prezentiranju cirkuskih vještina. Ovakav model je dobar primjer u kojem se djeci daje mogućnost kreativnog izričaja za vrijeme liječenja.”

>>>>ISPOVIJEST KLAUNOVADOKTORA! DJEČAK U ZAVOJIMA MOLIO NAS JE: ‘Još, svirajte mi još!’


Komentari