CRTAO NA TRGU SV.MARKA: Policajac ga zatekao, pogledajte što se kasnije dogodilo (VIDEO)

Facebook/Muzej prekinutih veza

Olovkom je crtao po podu na Gornjem gradu, a onda se pojavio policajac.

Umjetnik Antonio Grgić u ponedjeljak se pridružio događanjima na zagrebačkom Gornjem gradu gdje su u sklopu umjetničkog projekta Muzeja prekinutih veza, Gornji grad: Mijene srca, održani razni susreti i performansi.

Grgić je na Markovom trgu izveo performans pod nazivom Sjene/Iscrtavanje sjene srušenog spomenika Stup srama tijekom kojeg je grafitnim olovkama iscrtavao na pločniku sjene srušenih spomenika tamo gdje su nekoć stajali, piše net.hr.

Olovkom osjenčavao mjesto nekadašnjeg Stupa srama

Mjesto na kojem je iscrtavao nekoć je bilo tzv. Stup srama gdje su kažnjavani oni koji bi prekršili javni moral, najčešće ‘coprnice’ i preljubnici.

Sve je prolazilo bez problema, tim više što je Muzej prekinutih veza prethodno osigurao sve potrebne dozvole, dok se nije pojavio policajac koji je provjerio što to umjetnik radi i je li sve po zakonu.

Grafitna ili kemijska olovka?

Kasnije je objavljen video zapis na Facebooku čuje se kako policajac dojavljuje kolegama što se zbiva na Markovom trgu. Iz razgovora je očito kako je policajace najviše dovelo u nedoumicu iscrtava li Grgić  ‘sjene’ na pločniku običnom (grafitnom) ili kemijskom olovkom.

Nakon što je policija odradia svoj posao utvrdivši da je sve ‘po zakonu’, Grgić je uspješno dovršio svoj performans.


Komentari