CROATIA AIRLINES UVODI NOVE LETOVE: Širi se mreža prema četiri atraktivna odredišta

Facebook/ Ilustracija

Uvode se izravni letovi iz Zagreba u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg.

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je predstavio širenje mreže letova s četiri dodatna atraktivna odredišta. Uskoro će grad Zagreb izravnim letovima biti povezan s  Lisabonom, Milanom, Pragom i Sankt Peterburgom. Time se putnicima nude još kvalitetnija putovanja iz Hrvatske i u Hrvatsku, a kompanija učvršćuje tržišnu poziciju.

Od 20. svibnja zrakoplovi Croatia Airlinesa, prvi put u povijesti tvrtke, počinju izravno povezivati Zagreb i Lisabon, triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Istoga dana, 20. svibnja, uvode se izravni međunarodni letovi i na liniji Zagreb – Milano na kojoj će se letjeti utorkom, petkom i nedjeljom.

Od 21. svibnja izravnim letovima počinju se povezivati Zagreb i Prag. Zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će letjeti između hrvatskoga i češkoga glavnoga grada četiri puta na tjedan – utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Novost su i izravni međunarodni letovi između Zagreba i Sankt Peterburga, također prvi put u povijesti tvrtke. Letovi na ovoj liniji planirani su od 2. lipnja i to četvrtkom i nedjeljom.

Letovi u navedena odredišta dostupni su i putnicima iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule i Osijeka, a leti se preko Zagreba.

Croatia Airlines tijekom ovogodišnje sezone u redovitom međunarodnom prometu izravno će povezivati Hrvatsku s 35 odredišta u 20 europskih država, a u suradnji s partnerima iz udruge Star Alliance i s cijelim svijetom. Tako će kompanija još snažnije pridonijeti razvoju turističkih potencijala Republike Hrvatske, odnosno hrvatskoga gospodarstva, te dodatno osnažiti poziciju regionalnog lidera.

Ove godine u zrakoplovima tvrtke ukupno se očekuje oko 1,970.000 putnika, odnosno oko 6,5 posto više putnika u odnosu na 2015. godinu (1,849.000 putnika). Vrijedi podsjetiti kako u zrakoplovima Croatia Airlinesa u Hrvatsku dolazi oko jedne trećine svih avioturista na godišnjoj razini i da hrvatski nacionalni avioprijevoznik povezuje Hrvatsku sa svijetom tijekom cijele godine.

U floti je Croatia Airlinesa dvanaest zrakoplova – dva Airbusa 320, četiri Airbusa 319 i šest turboprop zrakoplova Dash 8 – Q400.

 


Komentari