CRO RACE 2022.: Zagrepčane danas očekuje još jedna regulacija prometa, preusmjeravaju se i tramvajske linije

Foto: Press

S obzirom da je u subotu održan Zagrebački maraton koji je uzrokovao ‘paralizu prometa’, ništa bolje neće biti ni u nedjelju kada će se održati međunarodna biciklistička utrka “CRO Race 2022”.

Šesta etapa utrke kreće u nedjelju 2. listopada iz Svete Nedelje u 10:50 sati, cilj je u Zagrebu, a dolazak biciklista na cilj očekuje se između 14:36 i 14:55 sati, nakon čega će se proglasiti i ukupni pobjednik ovogodišnjeg CRO Racea.

Privremena regulacija prometa

Na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Privremena regulacija prometa na šestoj etapi Sveta Nedelja – Zagreb vrijedit će 2. listopada od 10:30 do 17:00 sati na ruti: Sveta Nedjelja – Samobor – Kerestinec – Lučko – Buzin – Velika Gorica – Žitnjak – Dugo Selo – Vrbovec – Rakovec – Sveti Ivan Zelina – Soblinec – Zagreb. Više informacija o prometu možete pronaći na poveznici.

Preusmjerene tramvajske linije 

Upravo zbog utrke, iz ZET-a su objavili da tramvajske linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 neće prometovati preko Trga bana Josipa Jelačića, već će biti preusmjerene preko Vodnikove ulice i Glavnog kolodvora na svoje trase.

Linija 6: Črnomerec – Jukićeva – Vodnikova – Glavni kolodvor – Sopot

Linija 11: Črnomerec – Jukićeva – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Dubec

Linija 12: Ljubljanica – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubrava

Linija 13: Žitnjak – Vukovarska – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Kvaternikov trg

Linija 14: Savski most – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Mihaljevac

Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Branimirova – Trg žrtava fašizma – Borongaj

Autobusne linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 201 (Kaptol – Kvaternikov trg), 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) će od 13 do 15.30 sati, umjesto s terminala Kaptol prometovati od raskrižja Grškovićeva/Medveščak (početno-krajnje stajalište) odakle nastavljaju Medveščakom i Mirogojskom cestom prema svojim odredištima. Linija 105 (Kaptol – Britanski trg) u navedeno vrijeme neće prometovati do Kaptola već skraćenom trasom: Britanski trg – Cmrok.

“Zbog navedenog, mogući su poremećaji u ostvarivanju polazaka koji su navedeni u voznom redu, te molimo putnike za razumijevanje”, poručuju iz ZET-a.


Komentari