‘Crnka srednje visine’: Već šest dana traži se majka napuštene djevojčice

PUZ

Policija moli građane za informacije.

U četvrtak, 20. srpnja 2017. godine oko 21.45 sati, u Sesvetama, Brestje, Ulica Ciklama 2A, ispred župnog ureda Župe Dobrog pastira, pronađeno je žensko dijete za koje je utvrđeno da bi moglo biti starosti od 5 do 7 mjeseci. Dijete je ostavljeno u dječjim kolicima, umotano u bijeli platneni prekrivač te odjeveno u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava. Svijetle je puti, plavih očiju i svijetloplave kratke kose.

PUZ
PUZ

Već šest dana traže majku

Policija u dosadašnjoj potrazi nije imala sreće, stoga su zamolili građane za pomoć. Ako tko zna čija je djevojčica, zapravo, bilo kakve informacije o njezinoj obitelji neka ih javi policiji na broj 192 ili na mail [email protected].

PUZ
PUZ

Kolica je gurala crnka srednje visine

U PU zagrebačku stigle su mnoge dojave, no nijedna od njih nije dala kvalitetan trag. Djevojčica je smještena u Dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj, kako neslužbeno doznaje RTLTjedan dana policija pokušava otkriti tko je djevojčica, a poznato je da ju je u kolicima gurala crnka srednje visine, a jedan od susjeda je i pričao s njom. 

 

“Susjed je prošao kraj te ženske kad je gurala kolica i još ga je pitala za ulicu, zahvalila i otišla”, kazao je susjed Zlatan Požega, Brestje.

Nema znakova zlostavljanja

“S obzirom da ništa nismo znali o njoj, nismo ništa htjeli ništa prepustiti slučaju. Ona je odvezena u bolnicu. Hvala Bogu, ovo dijete je zdravo, nisu utvrđena zlostavljanja ni komplikacije. Ona nije bila hospitalizirana i sad je u ustanovi na sigurnom”, kazala Brozić Perić za Novu TV.

Ukoliko se roditelji djeteta ne pronađu u naredna tri mjeseca, djevojčica može ići u proceduru posvojenja.

“Ovakvi slučajevi su rijetki u Hrvatskoj, ali se ne bi trebali nikada dogoditi jer su vrata Cetra za socijalnu skrb uvijek otvorena i baš svatko može doći po pomoć i savjet. Nitko ne treba ostaviti dijete u kolicima usred noći ispred crkve”, objasnila je Brozić Perić.

>>> Dijelite dalje: Netko je ostavio bebu ispred crkve u Sesvetama, policija moli građane za pomoć!


Komentari