CRNE TOČKE ZAGREBAČKIH PROMETNICA: Ovo su mjesta gdje se događaju tragične prometne nesreće

Facebook

U posljednje je vrijeme zabilježen veći broj prometnih nesreća na istim lokacijama u gradu. 

Sve više prometnih nesreća na zagrebačkim prometnicama zabrinjava vozače, ali i pješake. Ono što zabrinjava je to što se neke nesreće ponavljaju na istim lokacijama. Većinom se radi o križanjima na kojima se ili prebrzo vozi ili čija izvedba je izvedena previše opasno. Tako već godinama pridjev najopasnijega križanja u Zagrebu ima ono koje spaja ulicu Sveti Duh i Ilicu. Na ovom se križanje od 2010. do 2014. godine dogodio najveći broj prometnih nesreća, piše Večernji.hr.  

Također, kobna su križanja Selska – Horvaćanska, Savska – Odranska i sva diljem Vukovarske ulice. Međutim, prema dostupnim podacima, zagrebačke prometnice smrti su Slavonska avenija, Ulica grada Vukovara, Ilica i Avenija Dubrovnik. 

Marko Lukunic/Vecernji list
Marko Lukunic/Vecernji list

Najviše stradaju pješaci i motociklisti

Međutim, stanje na zagrebačkim prometnicama mnogo je bolje nego 1990., kada je u prometu poginulo 245 osoba. Taj se broj broj drastično smanjio već 2013., kada se bilježi 63 poginule osobe u prometu u Zagrebu. Najveći broj stradalih su pješaci i motociklisti, posljednjih godina raste i broj biciklista koji postaju žrtve u prometu.

Problematičan rotor na Remetincu

Jedna od najpoznatijih crnih točki u zagrebačkom prometu još je odavno rotor na Remetincu, koji se već godinama nalazi na prvom mjestu po broju obavljenih policijskih očevida. Međutim, rekonstrukcija rotora koja je najavljivana još od 2014. godine još nije provedena, iako se broj policijskih očevida na tom mjestu smanjio za četiri puta. Denivelacija rotora, prema posljednjim najavama trebala bi započeti u jesen ove godine, a sve bi trebalo biti gotovo do 2018. godine. 

>>>GRAD ĆE IZDVOJITI 310 MILIJUNA KUNA: Uredit će se 29 prometnica i javnih površina


Komentari