Crkva u Voltinom dobila 400.000 kuna, a vijećniku koji je sve to razotkrio sada prijete: ‘E frende moj koja si ti budala … imam za tebe dar!’

Foto: Screenshot

Ovog vikenda na svom Facebook profilu, bivši je vijećnik mjesnog odbora Ciglenica s Trešnjevke Damir Kovačić objavio status o financiranju župe sv. Leopolda Mandića od strane Grada Zagreba. Zauzvrat je dobio prijetnje koje je prijavio policiji.

Kao što smo neki dan pisali, Kovačić je od Grada Zagreba zatražio dokumente  o rashodima u gradskoj četvrti Trešnjevka, a na njih je čekao puna tri mjeseca nakon što je podnio zahtjev za iste. Iz dokumenata koje je objavio vidi se da je župi sv. Leopolda Mandića na Badnjak prošle godine isplaćeno 400.000 kuna. Navodi se kako je to “financijska pomoć Župi”.

Nadalje, Kovačić također piše  kako su u planu rashoda GČ Trešnjevka – sjever za 2020. godinu troškovi znatno manji od stvarnih. Odnosno, stvarni troškovi zakupnina i najamnina 300 posto su veći od 31.000 kuna, stoji u dokumentu.

Anonimna jeziva prijetnja

No nedugo nakon objave statusa, Kovačić je dobio anonimnu prijetnju putem Facebook Messengera što je u konačnici obavijestio putem svog profila. Na početku statusa izrazio je svoje čuđenje ali i zahvalu što su njegovu objavu pročitali i prenijeli mnogi mediji.

“Nisam očekivao da će objava na mom osobnom zidu rezultirati tolikim interesom. Drago mi je zbog toga. Neka to bude moj mali doprinos načelu da javnost ima pravo znati kako se upravlja javnim novcem i za koje potrebe”, istaknuo je za početak, rekavši kako bi ova informacija koju je dobio temeljem Zakona o pravu na pristup informacijama, a potom i objavio, trebala biti javna.

“Ja sam samo zainteresirani građanin koji želi vidjeti neke račune i čuti neka pojašnjenja.
Komentari ispod objave na portalima su velikom većinom pozitivni. Nema previše hejtera. Rekao bih da se građani slažu s onim što je objavljeno. Nešto se ipak mijenja”, nastavio je u svojoj objavi i priznao da je 22. ožujka u 21:20 na svoj Messenger dobio jezivu poruku od osobe nepoznatog mu profila.
“Ta poruka nije bila ugodna. Jeziva je. I procjenjujem, nije dobronamjerna. Jučer sam prijetnju prijavio u VII. policijskoj postaji, Trešnjevka. To je moja građanska dužnost.
Sva saznanja o profilu koji je poruku poslao, neke osobne indicije tko bi mogao biti iza profila, kontekst zbog kojeg smatram da jest riječ o prijetnji, proslijedio sam u prijavi.
Neka institucije procijene”, rekao je na kraju objave priloživši i sadržaj prijeteće poruke.
Foto: Screenshot/Facebook


Komentari