Čovjek koji je građanima ukrao desetke tisuće kuna tvrdi da je policija uhvatila pogrešnu osobu

Policija

Bugarin Nikola Vasilev Georgiev (35), kojem je počelo suđenje za računalne prevare u srcu metropole u sudnici je izjavio da nije kriv. Naime, ustvrdio je kako je policija uhitila pogrešnu osobu.

“Nisam kriv. Pogledajmo snimku u sudnici. Golim okom je vidljivo da to nisam ja. I imam alibi. Vještačite me”, kazao je, piše Jutarnji.

Georgiev, stolar po struci, koji je u rodnoj zemlji osuđen na 15 godina zatvora zbog dilanja droge, optužen je da je u rujnu prošle godine na bankomate Addiko i Splitske banke na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića te u Jurišićevoj ulici postavio skimmer uređaje, odnosno opremu za snimanje magnetske trake bankovnih kartica i PIN-ova.

Šteta iznosi oko 28.000 kuna, a novac je prebačen u Indoneziju gdje su ga dizale nepoznate osobe.

Georgiev je uhićen u autobusu na Bajakovu dok je napuštao Hrvatsku, mjesec dana nakon počinjenja prevara.

Oduzeto mu je pet mobitela, dva tableta i više micro kartica, a policija je kod njega pronašla i skimmer s čitačem magnetskih zapisa s bankovnih, kreditnih i drugih platnih kartica, ugrađenih i spojenih na plastični nosač na koji je, pak, bila postavljena digitalna videokamera. Na USB sticku koji mu je također oduzet bilo je 18 datoteka, i svaki videozapis traje po 30 minuta, a na njima je vidljivo snimanje videokamerom skimmer uređaja kojom je zoomirana tipkovnica bankomata i muška osoba dok ukucava PIN na tipkovnici.

 Na jednoj od micro SD kartica nađen je i program Terminal 6.0 za koji se pretpostavlja da služi za skidanje podataka sa skimmer uređaja. Policija je pronašla i 69 fotografija, od čega je na jednoj bankomat i tri slike s fotografiranim papirićem na kojem je rukom ispisano vrijeme i PIN-ovi kartica nastalih upotrebom skimmera. Tužiteljstvo za Georgieva traži tri godine i šest mjeseci zatvora.

 

Komentari