COVID BOLNICA OTVORILA I ČETVRTI ODJEL! ’U 15 minuta hospitalizirali smo dvije osobe, brzina popunjavanja bolnice je zabrinjavajuća’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka covid bolnica, KB Dubrava, zbog većeg priljeva bolesnika, otvorila je i četvrtu jedinicu intenzivnog liječenja. Za njega je zadužen liječnički tim iz KBC Sestre Milosrdnice, a jedna od njih i Željka je Gavranović, specijalistica anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

U bolnici je, govori, oko 230 pacijenata, 45 od njih u jedinicama je intenzivnog liječenja, oko 40 ih je na repiratoru, jedan na ECMO-u. “Liječnike i medicinske sestre itekako zabrinjava brzina kojom se pune bolesnički kreveti”, rekla je za HRT.

Govori kako su u jednom odjelu u 15 minuta imali dva hitna prijema. Jednom bolesniku stanje se pogoršalo, a jedna je pacijentica dovezena iz Siska.

Osvrnula se potom i na godine oboljelih pa otkrila kako je najmlađi pacijent star oko 48 godina, a kako ističe, u prošlom valu riječ je bila o puno starijoj populaciji.

“Na hitnom prijemu doslovno su deseci pacijenata koji čekaju obradu, obrađuju se i hospitaliziraju, a neki se mogu otpustiti na kućno liječenje, no zabrinjava sve veći broj pacijenata koji ulaze u hitnu ambulantu kao teško bolesni i hospitaliziraju se”, tvrdi pa se prisjeća trenutka prije dva mjeseca, kada su napustili bolnicu.

“Bili smo optimistični i nadali smo se da je najgore prošlo, ali čini se da najgore tek slijedi. Sve je veći broj mlađih pacijenta s teškom kliničkim slikama koje brzo progresiraju i čini se da crno vrijeme tek dolazi”, rekla je pa pozvala građane da štite sebe, ali i da paze na druge ljude.

Komentari