Ćorić uzvraća Tomaševiću: Trebalo je i u šestom, sedmom i osmom mjesecu kupiti plin i sve bi to bilo puno jeftinije

Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić izjavio je kako su za veće račune za plin u Zagrebu odgovorni gradonačelnik Tomašević i njegova “ekipa” jer su propustili nabaviti plin po povoljnijim cijenama. Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević optužio je u utorak HDZ-ov kadar, točnije Igor Piriju bivšeg direktora Gradske plinare – Opskrba, za visoke cijene plina.

Pirija je do listopada ove godine vodio tu podružnicu Gradske plinare, a Tomašević tvrdi da je on taj koji nije na vrijeme kupio plin po jeftinijim cijenama i da su zbog njega zagrebački poduzetnici u problemima.

Ćorić mu je s konferencije za medije nakon sjednice vlade pak poručio da treba raditi svoj posao te da Pirija nije član HDZ-a.

“Najlakše je vezati se i leći negdje na cestu i protestirati. Ta faza je prošla, sad treba voditi najveći grad Hrvatske. U jednom trenutku Holding i Plinaru je preuzela nova gradska vlast. Šef Holdinga, na nekoliko mjeseci, postaje Vuković, on je mogao nabaviti plin kad god je htio, ta nabavka koštala bi tri i pol do četiri puta jeftinije nego što košta danas”, rekao je ministar.

Podsjetio je Ćorić i na izbaranu pa smijenjenu upravu Holdinga koje je imenovala aktualna gradska vlast.

“U lipnju je imenovan predsjednik Uprave Holdinga, tog trenutka su se vjerojatno počeli voditi razgovori i s društvima u vlasništvu Holdinga, tog trenutka je netko trebao reći da nedostaje 600 gigavat sati plina Gradskoj plinari da zatvori potrebe prema poduzetnicima do kraja travnja”, istaknuo je.

Rekao je i da je tada cijena plina bila nekoliko puta niža nego danas te da su gradonačelnik i tim tada trebali reagirati.


Komentari