Ćorić odogovorio kada stanovnici zagrebačkog centra mogu očekivati plin

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak u Saboru da će se plin u objekte u Zagrebu, koji su oštećeni u snažnom potresu 22. ožujka, pustiti tek kad budu sigurni.

„Uključenje plina i tople vode za dio stanovnika zagrebačkog centra pitanje je sigurnosti“, odgovorio je ministar zastupniku Gordanu Marasu (SDP). Objasnio je kako do uključena može doći jedno ako tako kažu procjene statičara, odnosno dimnjačara i ako su atesti dimnjačara izdani nakon temeljitih pregleda oštećenih objekata.

„Objekti će se uključiti tek kada budu sigurni, odnosno kada uporaba plina za potrebe grijanja vode bude sigurna“, istaknuo je Ćorić u odgovoru Marasu kojeg je zanimalo što je Ministarstvo napravilo u tom pogledu.

Građane to više muči od onečišćujućih tvari koje ste predstavili, rekao je SDP-ov zastupnik ministru zaštite okoliša i energetike, koji je Saboru danas predstavio prijedlog o provedbi Uredbe EU o postojanim organskim onečišćujućim tvarima.

Sabor u četvrtak nije prekidao svoj rad unatoč dva potresa koji su iza 9,50 sati dobro zatresli Zagreb i saborsku zgradu, a prvi od tih potres bio je jačine 3,5 po Richteru.


Komentari