CIVILNA ZAŠTITA UPOZORAVA ZAGREPČANE: Sutra bi mnoge mogao iznenaditi neugodan zvuk, evo o čemu se radi

Foto: Nera Simic / CROPIX

Ravnateljstvo civilne zaštite uputilo je važnu obavijest Zagrepčanima. Priopćili su da će u utorak 13. prosinca 2022. od 10 do 16 sati provesti funkcionalno ispitivanje sirena u dijelovima grada Zagreba.

Puštat će se više različitih zvučnih znakova za nadolazeću opasnost, neposrednu opasnost i davanje govorne poruke.

‘Radi se o testiranju pet novih sirena za koje je potrebno provesti ispitivanje kako bi se utvrdilo zadovoljavaju li tehničke zahtjeve”, otkrili su iz Civilne zaštite.

Testiranje će se provesti na području Maksimira (Maksimirska), Sigeta, Remetinca, Trnja (Petlja) i Trnja (Strojarska). Na lokacijama Maksimir (Maksimirska), Siget i Trnje (Petlja) djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite će dati i govornu poruku građanima prije puštanja znakova za uzbunjivanje kako se radi o ispitivanju te da ostanu mirni. Na lokacijama Remetinec i Trnje (Strojarska) pustit će se znakovi za uzbunjivanje bez govorne poruke.

Sirene se neće čuti na području cijelog Zagreba, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem koje se inače provodi svake prve subote u mjesecu u 12 sati, već samo na navedenim lokacijama.


Komentari