DOJAVE O BOMBAMA U TRGOVAČKIM CENTRIMA Mailove je poslao ‘Stegosaurus’ preko ruske domene

Designer Outlet centar. Zbog dojave o bombi policija je evakuirala centar. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama dobilo je jutros nekoliko zagrebačkih trgovačkih centara. Policija je potvrdila kako su u vremenskom razdoblju od pola sata zaprimili dojave o navodnom postavljenim bombama u najmanje tri centra.

Svi evakuirani centri su sigurni i otvoreni za kupce

Garden Mall u Dubravi, City Center One East na Žitnjaku, Arena Centar na Laništu, Family Mall na Jankomiru i Designers Outlet u Rugvici su pregledani i otvoreni za kupce.

Poznati identitet pošiljatelja

Prema pisanju Jutarnjeg lista, mail nazvan SPAM MRŽNJA poslan je preko ruske domene – yandex.ru, a autor se naziva Stegosaurus.

“Eksploziv u trgovačkom centru. Ja sam rođendanski ubojica. Rođen da ubije. Svi ćete osjetiti moju mržnju eksplozija. Svi ćete umrit”, sadržaj je jedne od poruka koje su poslane trgovačkim centrima.

Gradonačelnik Tomašević o prijetnjama

Gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu za medije, povodom jutrošnjih dojava o bombama u trgovačkim centrima.

“Očekujem od policije da utvrdi, ako se radi o lažnim dojavama, kao što je bilo posljednja dva puta, tko je to prijavio jer je to kazneno djelo. To uznemirava građane i javnost i doista bi bilo dobro da policija utvrdi tko to radi i da ga se drastično kazni, za to su predviđene i dosta visoke kazne zatvora.”

Cijelu izjavu pročitajte ovdje.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Evakuiran Arena Centar

Policija je evakuirala Arena Centar zbog dojave o bombi. To je druga dojava o bombi u Arena centru u nešto više od mjesec dana.

Na Facebooku Arena Centra u 11.06 je objavljena sljedeća obavijest:

“Cijenjeni posjetitelji,

Zbog izvanrednih okolnosti, danas, u nedjelju, 12.6. u postupku je evakuacija centra te trgovine Arena Centra ne rade.

Pratite naš web i Facebook stranicu za daljnje obavijesti o ponovnom otvaranju trgovina.”

Policija objavila priopćenje

“Danas, 12. lipnja u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka je u kratkom razdoblju zaprimila je više dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u nekoliko trgovačkih centara na području grada Zagreba.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja”, navode iz policije.

Zbog dojave o bombi evakuiran Arena Centar. Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Family Mall i City Center One su “čisti”

Potvrđeno je kako je City Center One East pregledan, te da nije nađena eksplozivna naprava. Zaposlenici su se vratili na svoja radna mjesta. Ista situacija je i u Garden Mallu u Dubravi.

Evakuirani i Designers Outlet i, neslužbeno, Arena Centar

Kako javljaju čitatelji Indexa, evakuiran je i Designers Outlet u Rugvici, nedaleko Ikeee. Neslužbeno se doznaje da je evakuirana i Arena Centar u kojem je prije oko mjesec dana također bila dojava o bombi.

“Bez panike”

“Nema mjesta širenju panike, policija poduzima sve potrebe mjere i korake kako bi građani bili sigurni”, poručuju iz policije.

“Operativno dežurstvo zagrebačke policije primilo je u nedjelju nešto prije 9,30 sati dojave o navodno postavljenim bombama u više zagrebačkih trgovinskih centara”, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

“Policija je na terenu i provodi potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja istinitosti dojave i vodeći brigu o sigurnosti građana”, izvijestili su iz policije.

Designer Outlet centar. Zbog dojave o bombi policija je evakuirala centar. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Evakuiran Family Mall 

Policija je potvrdila i kako je evakuiran trgovački centar Family Mall na Jankomiru.

Evakuacija City Centra One East

Policija je potvrdila kako su u pola sata zaprimili dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u nekoliko trgovačkih centara.

Neslužbeno se dozanje da su prijetnje o bombi stigle na e mail adrese Family Malla na Jankomiru i Garden Mallu u Dubravi.

Komentari