Čistoća zaposlila čovjeka koji je na bivšem poslu spavao, evo koliko će zarađivati

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Branimir Vulić, bivši pripadnik policijskih Kobri, našao se na platnoj listi Čistoće, doznaje 24sata. U policiji je bio suspendiran četiri godine jer je lažirao radni nalog.

Među 157 zaposlenih u zadnjih godinu dana, na platnoj listi Čistoće našao se i bivši pripadnik policijskih Kobri Branimir Vulić. Portal navodi kako su o tome imali saznanja i prije nego li je natječaj završen. Vulić je zbog lažiranja radnog naloga bio suspendiran s radnog mjesta na četiri godine.

“Prvostupanjski disciplinski sud u Zagrebu u ožujku 2016. godine, zbog teže povrede službene dužnosti, donio je rješenje o disciplinskoj odgovornosti imenovanog te mu izrekao disciplinsku kaznu premještaja na drugo radno mjesto niže složenosti poslova u trajanju od četiri godine. Nisu utvrđeni elementi koji bi bili temelj za poduzimanje radnji iz kaznenopravne sfere”, potvrdili su za 24sata u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Prema njihovim izvorima, Vulić je bio na noćnoj smjeni, no službeni automobil koji mu je bio dodijeljen nije se pomaknuo s mjesta cijelu noć, što je potvrdio GPS. Vulić je, navodno, spavao tijekom radnog vremena. No ujutro je uredno ispunio radni nalog navodeći što je te noći napravio, koga je zaustavio i provjeravao. Njegov nadležni je kasnije uočio kako je Vulićev GPS mirovao cijelu noć pa je poslao kolege da provjere sve koje je Vulić naveo da ih je zaustavio. Kako doznajemo, ispostavilo se da nitko od navedenih nije bio zaustavljan te noći niti legitimiran. Čak je na popisu bio čovjek koji je tad već pola godine živio vani.

Sada je zaposlen kao koordinator za 17.000 kuna neto. 


Novinari 24sata nisu dobili nikakav odgovor iz Čistoće, no javio im se sam Vulić.

“Nisam član ni jedne stranke niti namjeravam biti, a za sve ostalo vas molim da se obratite našim službama za javno informiranje. Čujte, 20 godina sam radio u profesionalnoj službi i profesionalac sam pa ne bih o imenima”, odgovorio je na pitanje ima li iskustva u tom poslu i je li član Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

Na pitanje u kojoj je službi radio, nije htio odgovoriti.

Komentari

loading...
-->