Čistoća prestala odvoziti plastiku: ‘Nisu natječaj proveli na vrijeme pa nemaju kamo s njom’

Foto: Facebook/Renato Petek

Čistoća je opet prestala odvoziti spremnike s plastikom, kaže gradski vijećnik Renato Petek, jer je dogovorena kvota ispunjena pa se s plastikom sada nema kamo.

Dogodilo se slično i prije tri mjeseca kada su zagrebačke ulice bile prebukirane plastičnom ambalažom jer je bila ispunjena kvota s tvrtkom Cezar Petra Pripuza i Reoma Grupom, koji su tonu prikupljene plastike Čistoći plaćali 10 kuna. Time je, kaže Petek, Čistoća dvevno na tom poslu stvarala dug od 14 tisuća kuna.

FOTO: Facebook/Renato Petek

“Sad već dokazani nesposobnjakovići i štetočine u Čistoći, Holdingu, predvođeni gospodinom Bradićem, gospođom Stojić Deban, pročelnicom Jozić i gradonačelnikom Bandićem, opet su iznenađeni da nemaju kamo s plastikom!

Ugovor tj. kvote dogovorene aneksom ugovora s g. Pripuzom iz studenog su ispunjene, a novog ugovora nema. Naime, raspisali su oni novi natječaj za 2019. godinu, no ne kako bi na vrijeme osigurali zbrinjavanje plastične ambalaže. Zaboravili su naime predvidjeti i rokove za žalbu… zar nisu naučili da u studenom da su pregovori s g. Pripuzom sve samo ne jednostavni. Jer stvorili su, prepuštajući posao s otpadom privatniku, tvrtku čudovište, koju više ne mogu kontrolirati”, napisao je vijećnik u priopćenju.

Podsjetimo, iz Grada najavljuju poskupljenje odvoza otpada koje bi trebalo stupiti na snagu 1. studenog ove godine. Zasad nije poznato koliko bi cijena odvoza trebala skočiti.


Komentari