Čistoća opovrgava tvrdnje građana: ‘Ne dolazi do toga da se razne vrste otpada miješaju u istom kamionu!’

Tomislav Petrović Pero/Facebook/Gajnice jučer danas sutra

Unatoč, tvrdnjama građana koji  navode kako su jedan od takvih slučajeva i fotografirali, iz Čistoće opovrgavaju njihove riječi te tvrde: “To je nemoguće!”.

Zagreb.info u srijedu je pisao o načinu na koji Čistoća odvozi otpad. Naime,  građani su fotografirali djelatnike Čistoće kako navodno sva četiri kontejnera, za staklo, papir, plastiku i mješoviti otpad istovaraju na istu hrpu u kamion te pritom ne mare za odvajanje.

“Podružnica Čistoća odvozi otpad po rasporedima prema vrstama otpada, stoga posebno ističemo kako ne dolazi do toga da se razne vrste otpada miješaju u istom kamionu. Pražnjenje spremnika za odvojeno skupljanje otpada strogo je definirano jasnim pravilima i regulativama u poslovnim procesima naših službi koje obavljaju nadležne radne zadatke.

Dakle, ukoliko se kaminom taj dan skuplja npr. otpadna plastika iz spremnika na javnim površinama za odlaganje otpadne plastike, tada na lokacijama gdje su spremnici za odvojeno skupljanje otpada postavljeni jedni pored drugih praznit će se samo spremnik za plastiku.” tvrde nam iz Čistoće.

>>>(FOTO) Odvajate otpad? Bespotrebno. Evo na koji način Čistoća odvozi ono što ste vi odvajali


Komentari