ČISTOĆA O SLUČAJU ODLAGALIŠTA NA STRUGAMA: ‘Odvezli smo 90 punih kamiona. Građani nastavljaju s neodgovornim odlaganjem’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Jutros smo prenijeli vijest o golemom ilegalnom odlagalištu na zagrebačkim Strugama, koje je prepuno smeća zbog čega se na cesti ne mogu mimoići auti, a vozači kamiona se jedva probijaju do svojih firmi. Nakon napisa Jutarnjeg lista o ovome odlagalištu oglasili su se iz Čistoće i, kako donosi Jutarnji list, objasnili što čine povodom toga.

“Zbog neodgovornog odlaganja velikih količina otpada, Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća je u ovoj godini pet puta uklanjala otpad na navedenoj lokaciji na Strugama. Napravili smo 90 odvoza specijalnim vozilima tzv. grajferima”, poručuju iz Čistoće dodavši kako je ukupno odvezeno 1.721 m3 otpada, težine 408.170,00 kg.

Građani su nakon odvoza, tvrde iz Čistoće, nastavili s neodgovornim odlaganjem otpada na istoj lokaciji.

Zajedno s komunalnim redarstvom Grada Zagreba i predstavnicima lokalne vlasti poduzimamo da se ovo divlje odlagalište očisti i konačno zapriječi daljnje onečišćenje ilegalnim dovoženjem otpada, a kamere na tom mjestu dio su plana sprječavanja daljnjeg onečišćenja, poručuju za kraj iz Čistoće.


Komentari